Malcesine Finn Cup

2002-10-07, Cintl Václav, jr.
0
0

V tradičním termínu se na jezeře Lago di Garda uskutečnil jubilejní 25. ročník závodu Malcesine Finn Cup, který je zahrnut do mezinárodního kalendáře ISAF s "gradem" 3. Závodu se zúčastnilo úctyhodných 88 finařů z 10 států, což je společně s Gold Cupem letos druhá nejvyšší účast po Veteránském Gold Cupu ve Splitu.

Závody probíhaly v revíru mezi městy Malcesine a Navene. Start první rozjížďky byl naplánován na pátek 12.30. Se zpožděním se přeci jen podařilo odjet jednu rozjížďku ve slabším větru (2-5 m/s), neb klasická óra se kvůli podmračenému počasí nedostavila v plné síle. Poté byla odstartována ještě jedna rozjížďka, která byla ovšem kvůli slábnoucímu větru zkrácena a následně i zrušena. V čele závodu se usadil Němec Michael Fellmann před Irem Jacobem Youenem a Christophem Burgerem ze švýcarska. Nejlepší z našich Michael Maier byl pátý a Michal Hrubý šestý.

Druhý den nás probudilo jasné počasí a bouchání spoužtí, neklamné to znamení, že se óra dostavila v plné síle (slovy klasika "óřice jak statná samice"). Start byl naplánován již na osmou hodinu, což bylo dosti kruté. Ovšem vyplatilo se. Tři rozjížďky (2 dopoledne a jedna odpoledne) za silného větru 8-12 m/s (nárazy 15) a slunečného počasí. K tomu navíc pro našince i nezvykle velké vlny (1 - 1,5 m), to vše řádně prověřilo fyzickou (u mnohých i plaveckou) připravenost každého závodníka. Po sobotě byl včele stále Fellmann následovaný Burgerem a španělem Rafaelem Trujillo Villarem. Čtvrtý pak s mírným odstupem Michael Maier.

Na neděli byly naplánovány poslední 2 rozjížďky se startem opět v osm hodin. Večer se táborem šířily zvěsti, že má přijít fronta s ještě daleko silnějším větrem, než který panoval v sobotu. Naštěstí se fáma nepotvrdila a oblačné počasí dávalo tušit, že óra se dostaví pro mnohé v milosrdnější formě. To se bezezbytku naplnilo a za slabého větru 2-5 m/s se podobně jako v pátek odjela jen jedna rozjížďka a jedna byla zrušena.

Celkovým vítězem se stal zcela suverénně Michael Fellman, druhý skončil po skvělém finiši Michael Maier a třetí v těsném závěsu Christoph Burger. Dobré vystoupení našich barev podtrhl pátým místem Michal Hrubý. Dobrou pohodu završila tombola po vyhlášení výsledků, kde hlavní cenou byl nový trup zn. Devoti! Ani v této loterii se Češi neztratili, když Martin Plecitý vyhrál kompas.

Výsledky

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5