Olympic Split Sailing Week 2006

2006-03-30, Cintl Václav, jr.
0
0
V polovině března se uskutečnilo v chorvatském Splitu soustředění českých finařů s následnou účastí na regatě Split Olympic Sailing Week. Soustředění příliš nepřálo počasí, protože nejprve foukala velice silná bora a následně zase bylo větru nedostatek.
Pořádně si tak většina českých chasníků zajezdila až při samotném závodě. Po dni čekání se druhý den se odjely tři pěkné rozjížďky ve středně silném větru. Další dva dny panovaly mírnější podmínky se slunečným počasím a střením větrem, ve kterých se podařilo odjet dalších 5 jízd. Poslední den se kvůli bezvětří již medailová rozjížďka neuskutečnila.
V silné konkurenci excelovali místní borci. Z těsného vítězství se radoval loňský juniorský mistr světa i Evropy Ivan Kljakovič před Marinem Misurou a Karlo Kuretem. Z našich jim nejvíce zatápěli čtvrtý Michal Hrubý, osmý Michael Maier a do elitní desítky se ještě vežel Ruda Lidařík.Ten se blýskl vítězstvím v páté jízdě. Bohužel jak na břehu zjistil, byl OCS. Těsně za branami desítky zůstal jedenáctý Tomáš Vika. Ostatní naši doplatili na nerozježděnost a kryli flotile záda a víc bych to nerozmazával :).
Závody probíhaly v příjemné atmosféře a na pro předsezóní rozježdění jsou pro našince takřka ideální, takže za rok možná bude mít tato regata opět českou příchuž!

Výsledky

Ne příliš vyvedený start našich borců (zdroj: Photo by Stipe Marinović and Jadran Babić)



Typický obrazek regaty, Češi v týlu (zdroj: Photo by Stipe Marinović and Jadran Babić)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3