Baban Cup I a SKI Regatta 2006

2006-04-18, Cintl Václav, jr.
0
0

O velikonočním víkendu byla s týdenním zpožděním zahájena nová finařská sezóna. Úvodním podnikem byl Baban Cup I, který hostilo Máchovo jezero za pořadatelství Jachtklubu Česká Lípa, a který byl současně i jachtařskou částí SKI Regatty. Na startu se sešlo 17 lodí s téměř kompletní domácí špičkou.

Závody se nesly ve sportovně-společenském duchu, kdy se na jedné straně bojovalo o první body na vodě o různých soutěží, na druhé straně se musela též řádně oslavit započatá sezóna a především Ruda Lidařík se musel týden před svatbou loučit se svobodou J. Počasí této kombinaci nahrálo tím, že vyzvalo jachtaře na vodu po oba dny až po poledni.

Na vodě jednoznačně vládl Michal Hrubý, který vyhrál ve složitých podmínkách Mácháčských vod první tři rozjížďky, a tak mu radost jistě nezkazila ani koupel v poslední jízdě. Ostatně se do vody neporoučel sám, přidali se i někteří další. Pro jasné druhé místo si dojel, naposledy jako svobodný, Ruda Lidařík a jako třetí podtrhl nadvládu Moravy Jirka Hýža. Čest domácích závodníků zachraňoval čtvrtý Ivan Rameš.

Pořadí ve SKI Regattě na prvních třech místech bylo shodné s umístěním z vody. Suverén zimní části Zdeněk Gebhart se závodu nezúčastnil a propadl se v celkovém pořadí na 9. místo. Do SKI Regatty zasáhlo na 23 finařů, z nichž 11 se objevilo v obou částech, tedy jak na lyžích, tak na lodi. Doufejme, že počty zúčastněných v příštím roce vzrostou.

Na závěr bych chtěl dodat, že se úvod sezóny vydařil, a že bude pokračovat v nastoleném tempu. Tímto bych Vás chtěl co nejsrdečněji pozvat na další závod Cena Roudnice, který se koná tento víkend opět na Máchově jezeře.

Výsledky

Výsledky SKIRegatty ve formátu PDF (291 kB)

Tabulka Mácháčské ligy

Vítěz Baban Cupu I i SKIREGATY Michal Hrubý
(zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Alan Lorenz)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5