Zlatá sekyrka

2002-10-15, Cintl Václav, jr.
0
0
O tomto víkendu se jel tradiční závod Zlatá sekyrka, pořádaný klubem Jachting Roudnice v důsledku povodní na Máchově jezeře v areálu Jachtklubu Česká Lípa. Na startu se sešlo v tuto pokročilou roční dobu solidních 14 finařů, bohužel příroda jim příliš nepřála.

V sobotu se odjela za velmi nestálého středního (postupem slábnoucího) větru jedna rozjížďka. V té až do posledního kola kraloval Denis Fröhlich, který se ujal po prvním křižování vedení a s přispěním přírody si vytvořil obrovský náskok. Ten se snažili co nejvíce zkrátit "dotírající psi" Michael Maier a Václav Cintl jun. Před obratem do posledního křižování byly již odstupy minimální.

V posledním křižování se do čela přeci jen dostal domácí favorit M. Maier. Denis uhájil alespoň druhé místo, naopak V. Cintl jun. se propadl a docíle se před něj dostali v těsném souboji třetí Jiří Outrata a Jirka Hýža.

Poté se ještě uskutečnil jeden pokus o rozjížďku, který neměl dlouhého trvání, a tak se mohlo spěchat na břeh zkouknout kvalifikační utkání fotbalové repre s Moldavskem. Zpestřením dne byla jistě návštěva irského reprezentanta Youena Jacoba (IRL 5), který přislíbil účast v příštím ročníku Máchačské Ligy :).

V neděli nás čekalo probuzení do zasněžené krajiny, což naznačovalo, že ze závodění nebude toho dne nic. A tak se ceny rozdělovaly podle výsledků sobotní rozjížďky. Tento závod zahýbal i s celkovým pořadím Máchačské ligy, kde ještě zbývá odjet dva závody série Baban Cupu, na které Vás tímto, jménem pořádajícího oddílu, srdečně zvu!


Výsledky

Pořadí Mácháčské ligy

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3