Pálvská regata Home Credit - Ruda Lidařík mistrem ČR!

2006-05-08, Cintl Václav, jr.
0
0
Od pátku do neděle se na Nových Mlýnech konal další ročník Pálavské regaty, podruhé za účasti třídy Finn a premiérově jako MČR. Na startu se proti optimistickým očekáváním sešlo jen 22 lodí, z toho 3 zahraniční (2x HUN, 1x SLO). Ve flotile nešlo přehlédnout comeback Romana Teplého. Potěšující bylo, že ve flotile bylo i 6 juniorů, z toho 5 českých.
Závody proběhly podle zamýšleného harmonogramu a sice v pátek 3 rozjížďky, v sobotu 4 a v neděli zbývající dvě. Ještě před startem té první závod nešťastně skončil pro jednoho ze spolufavoritů - Mácháčského krále Romana Babického, kterého jedna 420ka ťala vejpůl. Baban tak závod strávil pouze prozorováním ze břehu.
První jízda začala za slabého větru, ve kterém vyfasovali jediné dvě penalty závodu Slovinec Vinčec Gašper a Maďar Tibor Pallay. Rozjížďku po kočkování Rudy L. s Jirkou H. vyhrál starý lišák Roman Teplý a odstartoval tak svou použ za bronzovou medailí. Druhou rozjížďku vyhrál Jirka Hýža a třetí za slábnoucího větru Gašper. Hlavní favorit Michal Hrubý se první den trápil a po sérii 9,6,3 zaujímal až páté místo. Po pátku vedl Véna Hýža před Rudou Lidaříkem, Gašperem a Romanem.
V sobotu panovaly o poznání lepší podmínky, silnější vítr umožnil volný pumping, a svou dominanci zde ukázal třetí muž loňského ME (Gašper). Ten vyhrál všechny 4 rozjížďky. Čtyřmi druhými místy se vrátil do hry o titul Michal Hrubý, ale ataku dokázal čelit Ruda Lidařík, který dojel 4x třetí, a o bod zůstal před Michalem. Den vůbec nevyšel Jirkovi hýžovi, který se propadl na páté místo a pustil před sebe Romana Teplého, který tak aktuálně hájil bronzový stupínek (4. celkové). Večer proběhl úspěšný společenský program s vystoupením rockové kapely Fireballs, promítámím fotek a drušnou zábavou.
Neděle slibovala tuhý boj o titul. Vítr byl o něco slabší než v sobotu, přesto byl opět povolen pumping. Krasojízdu tímto závodem završil Gašper dvěma vítězstvími. Za ním se ale odehrávaly dramatické souboje. První rozjížďku zvládl lépe Michal Hrubý, který se druhým místem posunul o tři body před Rudu. Třetí Jirka Hýža se ještě nevzdával naděje na bronz, ale ten si čtvrtým místem pohlídal Roman Teplý. O titulu se zdálo být rozhodnuto.
V poslední jízdě však Rudy dojel druhý a v cíli jen počítal, o kolik míst za ním dojede Michal. Ten po pokaženém začátku finišoval mocně, ale na lepší než šesté místo mu to nedalo a Ruda mohl slavit svůj premiérový titul. Roman Teplý pak s přehledem uhájil bronz. Bezkonkurenčním vítězem se stal Slovinec Gašper Vinčec, který krom jiného zaujal svým způsobem pumpováním. Právě na zaďáky získaval rozhodující metry. Z juniorského titulu se radoval Tomáš Vika, který skončil celkově šestý, s komfortním náskokem před druhým juniorem Honzou Čajčíkem (14.) a nováčkem na velké soutěži na Finu Liborem Valouchem (16.).
Na závěr nelze než pogratulovat vítězům a poděkovat organizátorům za vydařený závod!

Výsledky
Vže o Pálavské regatě - www.palavska.com

Stupně vítězů - celkové pořadí (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Václav Cintl)



Stupně vítězů - MČR (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Václav Cintl)



Stupně vítězů - MČR junioři(zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Václav Cintl)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3