Baban Cup II - povedený jachtařský víkend

2006-09-27, Cintl Václav, jr.
0
0
O uplynulém víkendu panovaly na Máchově jezeře ideální jachtařské podmínky: východní vítr o síle kolem 10 m/s na tuto lokalitu velmi stálého směru. To vše okořeněné sluncem a letními teplotami, prostě paráda. Kromě početné skupiny surfařů obsadilo vodní plochu i jedenáct finařů, aby poměřili svou aktuální formu při Baban Cupu II.
Závod řídila mladá dvojice místních rozhodčích Andrej Janoužek a Jan Hirnšal, kteří přispěli ke zdárnému průběhu závodu. Během něj byli připraveni rozdat i penalty za porušení pravidla 42 dle Apendixu P pravidel, jehož použití inicioval ředitel závodu. Všichni závodníci však plachtili v duchu fair-play, a tak nebyla žádná penalta udělena.

Závod byl především kláním Babana s Ivanem Ramešem, kteří sváděli tuhé souboje v každé rozjížďce. Vítězně z tohoto souboje vyšel nakonec Baban, i když výsledek na papíře, který je jednoznačný, přesně neodpovídá dění na vodě, kde to bylo mnohem vyrovnanější, a zvlášť nedotažená první a poslední rozjížďka musí Ivana mrzet.

O třetí místo to byl souboj generací v rodině Cintlovic, kde Važek senior velmi profitoval z nemožnosti pumpingu a v silném větru se cítil jako ryba ve vodě. Nakonec však "mládí" bralo bronz. Páté místo si vyrovnanými výsledky vyjel Jirka Kmoníček.

Sobotní společenský večer začal grilováním stejků a následovalo párty ve vedlejším klubu s živou hudbou a tancem. Většina závodníků však žetřila síly na neděli.

Počasí bylo opravu štědré, v sobotu vítr s nárazy 12 m/s a v neděli dokonce 15 m/s stál většinu závodníků mnoho sil a po závodech si "lízali" rány. Přesto většina z nich odjížděla s pocitem perfektně jachtařsky pro3itého víkendu.

Výsledky
Tabulka Mácháčské ligy
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5