Konec sezóny opět v Malcesine

2006-10-17, Karel Čajčík
0
0
Finn Cup v Malcesine u Lago di Garda příjemně zakončuje sezónu. Letos se zúčastnilo 6 Čechů, kteří se hlavně zásluhou Michala Maiera neztratili v nečekaně málo početném, ale kvalitním startovním poli. Pro kolizi s německou termínovkou závodilo pouze 36 lodí. Minulý rok 56.
Závod splnil očekávání kvalitního jachtingu na krásné vodě. V pátek ještě nefoukal příliš silný vítr, odjeli jsme dvě rozjížďky na jižní vítr 3 až 4 m. V sobotu zůstal celý den severní směr a zesílil na 8 až 10 m/s. Tak krásně jsem si nezajezdil za celý rok jako za tohle sobotní odpoledne. Poměrně ostré vlny byly srovnatelně velké jako když je na Mlýnech vítr 15 m/s a zelená průzračná voda.
V neděli ráno jezero v horách předvedlo co umí s počasím. Start byl v 9 hod. za větru 18 m/s. Přiznám, že jsem v neděli se nezúčastnil s výmluvou ,že musím zpátky řídít, abych si nepokazil pěkný dojem ze soboty. Honza pak cestou nazpátek vyprávěl cosi o průjezdech vlnami, kde z vlastní lodě viděl jenom stěžeň a o potřebě otvoru v zrcadle protože klapky nestačily odsávat vodu.
Příjemný dojem zanechala organizace závodu s rozumnými pěti rozjížďkami za tři dny a vynikající pastou podávanou hned po návratu z vody.
Nový impozantní jachtklub v Malcesine je téměř dokončen. škoda že něco takového není v Čechách. Dojem z nového jachtklubu se po srovnání se suchými WC v Pavlově nedá popsat. Letos již nebylo možné spát v obytných autech v prostoru jachtklubu. Nakonec jsme na noc odjížděli do klidnějšího místa v blízké vesnici a libovali si že nespíme u ružné silnice v jachtklubu. Nelitujeme daleké cesty, takovou vodu u nás nemáme . Příští rok se chceme zúčastnit zase. Doporučil bych českým jachtařským funkcionářům občas navštívit zahraniční závody. Začínám chápat proč k nám nejezdí nikdo zvenku.

Výsledky

Pohled na jezero (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Karel Čajčík)



Pohled na nově vybudovaný klub (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Karel Čajčík)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5