Mezinárodní mistrovství Německa Schwerin

2006-10-17, Karel Čajčík
0
0
Udělali jsme si letos "výlet" na další pro nás novou vodu u města Schwerin na severu Německa. Cesta rovinatou krajinou zkrášlenou větrnými elektrárnami nebyla moc poutavá. Příjezd do dobře ukrytého jachtklubu vedl jak je často dobrým zvykem přes zákazy vjezdu a jízdou jednosměrkou v opačném směru. To byla jediná chyba organizace. V klubu už všechno bylo německy důkladně zorganizované včetně pásky vymezených průjezdných a parkovacích prostorů.
Jako obvykle nepopisuji detailně průběh závodu. Jen si všímám zajímavostí. Předpověď větru nebyla příznivá. Proto první den jezdilo startovní pole 75 lodí celé odpoledne za silného deště. Nikdo to nevzdal. Až třetí den svítilo slunce a foukal slušný vítr aspoň 8 m. Doporovod měl ten den v ceně výlet parníkem k závodní trati. Sledovali jsme jednu celou rozjížďku za správného jachtařského počasí zblízka. Bohužel jsem zrovna viděl jak se Honza nechal zavřít na startu a první bójku točil na 73 místě.
Konkurence byla veliká, bitva na každém startu nelítostná. Většina startů se opakovala až pětkrát. Traž vzhledem ke směru větru nebyla příliš dlouhá a první stoupačka se dala jet jen na dvě přehození. Na startu zde velice záleželo. Pro Honzu to byla dobrá zkuženost. Další Čech Baban nebyl první den ve své kůži, další dny se rozjel, ale nestačilo to už více než na 7 místo. Za pozornost stojí pečlivá práce jury. U každé bójky byl člun s rozhodčím, který sledoval regulérnost boje o místo u bójky.
Historické cetrum města Schwerin je nově opravené a nevypadá jako z bývalého NDR. Pozoruhodný je zámek na polostrově u přístavu.

Karel Čajčík

Výsledky

Baban s CZE70 na 4. miste (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Karel Čajčík)



Honza čeká na start (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Karel Čajčík)



Odstartováno (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Karel Čajčík)



Stoupačka (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Karel Čajčík)



Zámek (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Karel Čajčík)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3