SKIREGATTAFINN2008 - běsnění živlů a devět statečných

2008-01-21, Cintl Václav, jr.
0
0

Třetí lednový víkend byl letos po roční pauze opět ve znamení SKIRegaty. Loňský ročník byl z důvodu nedostatku sněhu zrušen a ten letošní byl také silně poznamenán počasím. Víkendová předpověď slibovala vytrvalý déšť a vyšla meteorologům do puntíku. Možná počasí zapříčinilo, že se na chalupu ve Vítkovicích dostavilo jen devět "skalních".

I přes nepříznivé povětrnostní podmínky se zimní část absolvovala v plném rozsahu. V sobotu se po pátečním zahajovacím večírku a kulečníkovém trojutkání Česká Lípa - Praha - Teplice odebrala celá ekipa do Horních Míseček na start běžecké části závodu. Startér Baban dokázal zkrotit nabuzené závodníky na startovní čáře, aby je v zápětí poslal vstříc sedmikilometrovému okruhu.

Hned na stadiónu za to vzal horký favorit závodu Martin Plecitý, za kterým se chtěl vyvézt překvapivě Ivan Ramiréz. Jak se však později ukázalo, tak na startu přepřáh nápřah a na pekelné tempo po startu dojel ve druhém stoupání. Za suverénním Martinem se v souboji o stříbro naháněli Pavel Ráža s Jirkou Outratou.

Zbytek pole bojoval sám se sebou a s nepříznivým počasím, no a někteří i se ztrátou orientace. V cíli se u Babana jako první hlásil podle očekávání Martin, druhý doběhl Pavel Ráža a třetí Jirka. Pro bramboru doběhl po těsném souboji Tomáš Ráža před Vendelínem Cintlem. Chvíli po nich "dofuněl" Martin Šilhavý a po nadějném startu utavený Ivan R. Jako poslední byl klasifikován zbloudilec Denny Fröhlich.

Všichni promočený na kost se pak urychleně přemístili do bufetu u stadiónu na zaslouženou odměnu, tj. na jednoho vychlazeného Zubra. Po přesunu na bázi a krátkém odpočinku následovala společná večeře na Rezku, a poté na základně nerovný souboj se sudem dvanáctky kořeněný bylinnými likéry a repetem kulečníkového trojutkání Česká Lípa - Praha - Teplice. V mezičase proběhlo losování startovních čísel na nedělní obřák.

Nedělní ráno přivítalo závodníky tradičním deštěm, který neustával, jenom měnil intenzitu. A když na chvíli přežel z lijáku na májový deštík vyrazilo se směr Novákova louka. Ve slejváku a mlze osm hrdinných reků absolvovalo dvě kola obřího slalomu. Pořadí v obou kolech bylo téměř na vlas shodné. Všem ukázal záda Tomáš Ráža, pro stříbro doklouzal brácha Pavel a třetí dojel Martin Plecitý. Za nimi se seřadili Venca Cintl, Jirka Outrata, Ivan Rameš, Martin Šilhavý a Denis Fröhlich. Martin a Denis absolvovali trať na snowboardu.

Dovětkem je nutno říci, že nejrychlejším na svahu byl Baban, resp. jeho najatý zástupce, kterého Roman koučoval zpod deštníku od bufetu a čaje s rumem. Závěr uplakaného víkendu obstaralo vyhlášení jednotlivých disciplín i celé zimní části SKIRegatty, ve které kralovalo bratrské duo z Teplic, když z vítězství se radoval mladší Tomáš před Pavlem. Bronz s minimálním odstupem bral Martin Plecitka. A tito tři byli i neoficiální vítězové nočních rozjížděk. Naproti tomu spáčem víkendu se stal Vendelín, který usnul na obou večírcích vprostřed zábavy.

Martin (Pl.) to při vyhlášení trefně vystihl. Tenhle ročník si kvůli počasí bude každý určitě pamatovat. Ale to nic neubralo na tom, že to byl skvělý víkend a všichni zúčastnění si notovali, jak se to parádně vydařilo a že se za rok ve Vítkovicích zase sejdeme. Přidá se k těmto srdcařům někdo z odpadlíků či nováčků? Věříme, že určitě a za rok bude Toušeňská chalupa hučet minimálně jako letos.

Výsledky v excelu.

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5