Michal Maier bodoval v anketě Jachtař roku

2008-02-14, Cintl Václav, jr.
0
0
Michael Maier skončil třetí v anketě ČSJ Jachtař roku za loňskou sezónu na třetím místě a kategorii nejlepší okruhový jachtař - muži vyhrál. Blahopřejeme. Vítězem ankety se stal námořní jachtař David Křížek, kterému rovněž gratulujeme. Následuje celá tisková zpráva (převzato z www.lode.cz).
Vyhlášení ankety Jachtař roku

Praha 13. února - David Křížek ukončil sedmiletou nadvládu Lenky śmídové v tradiční anketě o nejlepšího českého jachtaře roku. Plzeňskému závodníkovi pomohlo k premiérovému vítězství třetí místo v extrémním závodě Minitransat napříč Atlantickým oceánem.

Křížek zazářil při dvouetapovém závodu z Francie přes Portugalsko a přes rovník do Brazílie, který je považován za jednu z nejtěžších závodů na světě. Závodníci bojují téměř měsíc s nástrahami oceánu a na lodích dlouhých 6,5 metru se spoléhají jen na vlastní schopnosti.

Křížek dostal v hlasování 52 zástupců svazu jachtingu 122 ze 156 možných bodů. "Je to vůbec poprvé v historii, co v této anketě zvítězil námořní jachtař," uvedl organizátor ankety Václav Žmolík.
Vítězka z posledních sezon Śmídová se tentokrát nevešla ani na stupně vítězů. Doplatila především na neúspěšné pokusy o kvalifikování na olympijské hry v Pekingu v lodní třídě 470, lednový postup do Číny s novou kosatnicí Lenkou Mrzílkovou se už do ankety nezapočítával.

Na druhém místě za Křížkem skončila bývalá partnerka śmídové Veronika Fenclová, která v průběhu roku přesedlala do kategorie Laser Radial. Třetí místo obhájil zkužený Michael Maier, který pro Českou republiku vyjel účastnické místo v Pekingu ve třídě Finn.
Během slavnostního vyhlášení v Praze, které zpestřilo vystoupení hudebníka Ivana Hlase, byli oceněni také vítězové doprovodných kategorií. Okruhovému jachtingu vládli v minulém roce Maier mezi muži a Fenclová mezi ženami, nejlepším námořním jachtařem se stal Křížek. Mezi juniory zvítězili stejně jako před rokem Ondřej Bobek a Michaela Kořanová.

Výsledky:
Jachtař roku 2007: 1. Křížek, 2. Fenclová, 3. Maier.

Okruhový jachting:
Muži: 1. Maier, ženy: 1. Fenclová.

Námořní jachting: 1. Křížek.

Junior roku: 1. O. Bobek.
Juniorka roku: 1. Kořanová.
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3