Na Mácháči zahájena sezóna Jarním závodem

2008-04-08, Cintl Václav, jr.
0
0
První dubnový víkend odstartovala na Máchově jezeře nová tuzemská sezóna Jarním závodem. Flotila čítala úctyhodných 16 finařů včetně 5ti juniorů a jedné finařky. Po kratkém čekání se v sobotu odpoledne všichni odebrali na vodu, by ve střením větru absolvovali 3 rozjížďky. Hned tu první se v plné parádě ukázal loňský král Máchova jezera Ivan Rameš, který vyhrál systémen start-cíl před marně dotírajícím Vencou Cintlem ml. Třetí, i přes první letošní penaltu, dojel Martin Plecitý.
Ten pak opanoval druhou rozjížďku, před Babanem a Vencou Cintlem ml. a rázem se dostal do vedení. Vítr se během dne stáčel a tak byla komise nucena trať na každou rozjížďku přestavovat a i promptně a dobře reagovala na změny počasí změnou trati během jízdy. Po krátkém čekání na ustálení podmínek se vyrazilo na třetí rundu, avšak čekání zvyšovalo nedočkavost některých borců, kteří vystartovali dříve a byli komisí povolání k zjednání nápravy.

V čele se mezitím utvořila skupinka jezdců ve složení Baban, Jirka Outrata, Honza Čajčík a Tomáš Hrnčál. Nebylo pochyb, že vyhraje někdo z této čtveřice, neb ostatní poměrně dost ztráceli. Většinu času držel vedení Baban, ale junioři a i Jirka na něj zle dotírali. Baban nakonec psychicky náročné souboje ustál a zvítězil. Do souboje od druhé místo se nakonec zapojil i mocně finišující Venca Cintl, ale svou ztrátu již nedokázal vymazat a v těsném souboji se z druhého místa radoval Honza Čajčík před Jirkou Outratou. Páté místo bral dobře jedoucí Tomáš Hrnčál.

V průběžném pořadí se dostal do čela Baban, v závěsu číhali Vendelín a Martin Plecitka a ani čtvrtý Jirka Outrata a Ivan Rameš neztráceli mnoho. Závod byl na čele dosti vyrovnaný a sliboval náboj i do nedělních soubojů. K těm nakonec nedošlo neb příroda a vůle byly proti, neb vítr nebyl příliš valný a studené sychravé počasí na vodu opravdu nelákalo. A tak se v krbem vytopené klubovně vyhlásily sobotní výsledky za celkové. V juniorech zvítězil Honza Čajčík před Tomášem Hrnčálem a Danem Vinklem.

Sezóna pokračuje tento víken pohárovým závodem Pohár HAAS+SOHN Rukov, na který Vás jménem pořádajícího oddílu co nejsrdečněji zvu. Tento závod je zároveň i druhou částí SKI Regaty!

Výsledky
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3