Pohár zahájen Pohárem HAAS+SOHN Rukov

2008-04-14, Cintl Václav, jr.
0
0
O uplynulém víkendu odstartoval na Máchově jezeře Pohár ČR závodem Pohár HAAS+SOHN Rukov. Pro termínovou kolizi se závodem na Gardě chyběla česká špička, ale i tak se na startu sešla kvalitní flotila čítající 19 závodníků. Předpověď slibovala větrnou smršť, která se však nekonala a tak se odjely 4 rozjížďky ve slabém a středním větru diskutabilní kvality.

Po slavnostním zahájení a následném křtu nové Devotky Bobiny śmídové se po krátké obhlídce trati vyrazilo na vodu. V první rozjížďce foukal slabší vítr nečekaných směrů, kdy se pořadí neustále měnilo, a nakonec se radoval nejvíc Martin Plecitý před Romanem Babickým a Ivanem Ramešem.

Další dvě rozjížďky byly pak jak přes kopírák. Střídaly se úseky, kdy foukal střední stálý vítr s interval, kdy vítr uvadl a přicházel z překvapivých směrů. A tak se na čele střídali různí závodníci, peleton připomínal přesýpací hodiny, ale v cíli se vždy radoval Ivan Rameš. To ho katapultovalo do čela průběžného pořadí. Za ním s mírným odstupem figuroval Baban a Jirka Outrata.

Večerní program odstartoval jeden protest, který není v těchto vodách tak častým jevem, a pak už následoval příjemný program spojený s večeří, tombolou a vyhlášením výsledků Mácháčské ligy a Baban Cupu za loňský rok, kde vyhrál co mohl i aktuální lídr Ivan Rameš. Večer se pak část závodníků přesunula k večernímu posezení do místního hostince Sklípek.

V neděli to zprvu nevypadalo na odjetí další rozjížďky, ale pak se vítr přeci jen rozfoukal a vyrazilo se na vodu. Větrné vzepětí naneštěstí nebylo trvalého rázu a tak i čtvrtá rozjížďka byla v duchu těch sobotních. Z vítězství se radoval Roman Babický, před Martinem Plecitým, kterému to pomohlo v celkovému bronzu, a z třetího místa si své celkové prvenství hlídal Ivan Rameš.

Při slavnostním vyhlášení nebylo nutné vyhlásit zvlášť kategorii Masters, protože ti opanovali i první tři, resp. dokonce pět míst absolutního pořadí a dali tak mladým řádně na frak. V juniorech zvítězil Honza Čajčík před Tomášem Hrnčálem a Danielem Vinklem. Během slavnostního vyhlášení proběhlo i tradiční slosování o kamna, které vyhrála Bobina Śmídová.

Na závěr byly vyhlášeny i výsledky SKI Regaty, jejíž byl tento závod součástí. Z vítězství se radoval Martin Plecitý před Ivanem Ramešem a Babanem.

Vydařenou regatu trochu pokazilo počasí, resp. nevyzpytatelný vítr, ale jinak lze závod považovat za vydařený a rád bych Vás jménem pořadatelů pozval na další ročník. No a již za týden pokračuje sezóna dalším závodem, a sice Baban Cupem I, na který bych Vás rovněž rád pozval stejně tak jako na vyhlášený Babanův kančí guláš.

Výsledky

Křest nové lodě (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Václav Cintl)

V čele závodu ředitel závodu (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: David Jenšík)

Chvílemi to teda i fouklo (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: David Jenšík)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5