První Baban Cup vyhrál Venca Cintl ml.

2008-04-21, Cintl Václav, jr.
0
0
Dalším závodem v jarní sérii na Máchově jezeře byl první díl Baban Cupu. Baban, jako tradičně, přichystal něco svých kulinářských specialit, tentokráte vynikající kančí guláš, což byl jeden ze světlých bodů sychravého víkendu. Dalším byl jistě i křest nové Devotky Martina Placitého, jejímž kmotrem byl Jirka Outrata.
Vítr se opět moc nepředvedl. V sobotu sice umožnil odjet tři rozjížďky, ale chvílemi to byla vskutku loterie. štěstí se tentokráte přilepilo na Vencu Cintla mladšího a drželo se jej celý den. V první rozjížďce se ujal vedení, ale profesorskou jízdou se před něj dostal Jirka Outrata a s náskokem vyhrál. S vypětím všech sil uhájil alespoň druhé místo před dobře finišujícím Tomášem Vikou.

V druhé rozjížďce dobře začal Jirka Outrata a na jedničce točil první, ale na zaďák se přes něj přehnali Martin Plecitý s Vencou Cintlem, kteří se pak přetahovali o vítězství. Šťastnějším v cíli byl druhý jmenovaný.

Třetí rozjížďka pak začala takřka neregulérním startem, kdy se u bojky nedalo pro změnu větru startovat levobokem. Během první stoupačky se dostal do čela Jirka Kmoníček, který pak vedl celá tři kola. Až těsně před cílem se před něj dostal Vendelín, aneb "šťastný chlapec" této regaty. V těsném finiši početné skupiny se z třetího místa radoval Tomáš Hrnčál.

V neděli už ani ťuk! A tak se z cekového vítězství radoval Venca Cintl ml. před Jirkou Outratou a Babanem, který se na bronz propracoval vyrovnanými dojezdy. V juniorech pak bral zlato Honza Čajčík před Patrikem Deutscherem a Tomášem Hrnčálem. Sezóna pokračuje dalším závodem Cena Roudnice již příští víkend, na který jste srdečně zváni!

Výsledky

Jirka Outrata křtí novou loď Martina Plecitého (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Marcela Roscheová)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5