SKIRegatta 2009 - dobrý ročník konec jedné série

2009-01-21, Cintl Václav, jr.
0
0

O uplynulém víkendu se uskutečnil již 7. ročník SKI Regatty, resp. její zimní část, a nutno říci, že se to opět povedlo. Po loňském ubrečeném víkendu letos počasí přálo a podpořilo finaře v podávání vrcholných lyžařských výkonů.

V pátek se během večera sešlo prvních 10 finařů, kteří letošní ročník vzali zodpovědněji než ty minulé, a tak poslední tahouni šli spát "už" ve tři. ;-) V sobotu ráno dorazila další pětice účastníků a ranním Skibusem vyrazili všichni až na Vendelína směr Horní Mísečky. Deset z nich se pak postavilo na start tradičního 7km okruhu.

A ti pak byly svědkem konce jedné velké série. Dosud se z vítězství radoval vždy Martin Plecitý, ale letos se musel sklonit před zarputilý výkonem Martina Pospíšila, alias Mapose. Třetí doběhl Lála Urban, kamoš od Majčuse, právě před ním, dále Patrik Deutscher, Ivoš Sláma, Zdeněk Gebhart, první klasiki Honza Čajčík, Jirka Outrata a první desítku uzavřel náš prézi Jirka Hýža. Podrobnější reportáž z této části SKIRegaty z pera přímého účastníka Mapose, přineseme později, jen co ji pošle.

Večer proběhlo losování startovního pořadí nedělního slalomu, klání v kulečníku a sedmě (tedy i na prší došlo, viď Davide :-). Po náročné sobotě nikdo moc neponocoval a na kutě se šlo velmi brzo.

Nedělní slalom měl jednoznačného favorita Zdeňka Gebharta, který si příznačně vylosoval jedničku, a od úvodní branky bylo jasné, že půjde jen o to, kolik vteřin nadělí druhému. Tím byl v prvním kole David Jenšík, čímž překvapil sebe i ostatní a třetí po svahu doklouzal Martin Plecitý. Nutno říci, že se do cíle s většími či menšími obtížemi dostalo všech 11 hrdinů, co stanulo na startu.

Do druhého kola se startovalo v pořadí od nejhorší z 1. kola. No a pořadí se na prvních místech řádně promíchalo. Tedy až na jednu jistotu. Zdeněk Gebhart vyhrál i druhé kolo, a tím suverénně i slalom celkově. Avšak fantasticky zajel druhé kolo Ivoš Koulenda Sláma, který se druhým časem probil na druhé místo celkově z 5. po 1. kole. Ke třetímu místu dofrčel vyrovnanými výkony Véna Hýža. Martin Plecitý se propadll na čtvrté místo a překvapení prvního kola David po pádu spadl až na konec první desítky.

Další pořadí: 5. Mapos, 6. Jirka Outrata, 7. Venca Cintl, 8. Ivan Rameš, 9. Ruda Lidařík, 10. David, 11. Denis Fröhlich jako první snowboardista. V kombinaci pak suprvýkon ze sjezdovek pomohl k vítězství Zdeňkovi Gebhartovi, těsně za ním se shodou bodů byl Martin Plecitý a třetí Martin Pospíšil.

Na závěr bych chtěl říci, že se letošní ročník velmi vydařil a věřím, že v příštím roce se sejdeme v hojnějším počtu. Organizátorům velké díky a "Vivat! Vivat! Vivat".

Vysledky2009.xls

Běžci před startem(zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Zdeněk Gebhart)

Běžci po doběhu před bufetem (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Lála Urban)

Běžci cestou zpátky do Vítkovic (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Zdeněk Gebhart)

Karbanický večer (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Zdeněk Gebhart)

Souboj mistrů v kulábru (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Zdeněk Gebhart)

Příprava lyží na neděli (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Zdeněk Gebhart)

Bacha jede Denis (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Zdeněk Gebhart)

Ivan Rameš alá Tomba la Bomba (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Zdeněk Gebhart)

Nepřehlédnutelný Mapos (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Zdeněk Gebhart)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5