Světový pohár - Trofeo Princesa Sofia - Mallorca

2009-04-15, Tomáš Vika
0
0
Jak už určitě všichni víte, skupinka pěti českých finnařů vyrazila potrénovat a zůčastnit se SP na Mallorce. Přijeli jsme osm dní před závodem, užít si sluníčko, vítr, cyklistiku a samozřejmě si taky konečně, po zimě, pořádně zajezdit a připravit se na nadcházející sezonu.
Počasí nám pravda příliš nepřálo, za třináct dni pobytu většinou lilo - v Čechách jste si sluníčka užili určitě víc, ale vítr foukal, a to je hlavní! Trénovali jsme s ostatním Finnaři, pod dohledem s námi trénujícího Mika, a věřím, že pro všechny to byl posun vpřed.
Závodu se zúčastnilo 47 Finnařů z 16 zemí světa. Vystřídala se sea breeze s nepravidelným severním větrem přes ostrov, uskutečnilo se 8 z 11 plánovaných rozjížděk (poslední Medal Race pro TOP 10, odkaz na GPS záznam z ní je uveden níže).
Perfektně zahájil závod Mike, který suveréně vyhrál první rozjížďku, výborně se dařilo také Patrikovi, který byl po prvním dnu na 25. místě. Bohužel jsme nakonec všichni prokázali klesající tendenci a pořadí po prvním dnu jsme neudrželi.
Závod opanoval Team GBR, který obsadil první tři příčky a nejhorší Angličan (vyjma Henryho, který jezdí, stejně jako my, "za svý") skončil na 7. místě. Jen pro zajímavost, vítěz závodu Giles Scott je ročník 1987! Od nich se máme ještě hodně co učit..
To je asi tak celkové shrnutí našeho pobytu na Mallorce, jen ještě doplním pár zákulisních informací:
Byla pokřtěna nova loď Tomáše Hrnka, má rád ryby, takže létající ryba (latinsky) byla pro jméno jasná volba. Hned taky ozkoužel, jak se na Mallorce plave (ještě před ním to tam stěžněm dolů poslal Patrik, který tímto drží letošní prvenství) :)
Bohužel se na Mallorce rozmohly krádeže jachtařského oblečení a vybavení. Jakub Kozelský přižel ve sprže o kalhoty, Ed Wright den na to o komplet (vyvažováky, bunda, ..), Viktor Teplas o Laser kormidlo a káču. Neznámý pachatel se pokoužel sundat naše nedosužená trička z vleku. Při akci ho naštěstí pro nás a pro něj nežtastně, přistihl Mike a věřím, že se pak už nic neztratilo! :)

Hlavní stránka:
https://trofeoprincesasofia.org

Výsledky:
https://trofeoprincesasofia.org/result.php?miclase=FINN

GPS záznam z Medal Race:
http://www.tractrac.com/?page=trofeoprincesasofia
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5