Světový pohár - 41th French Sailing Olympic Week - Hyeres

2009-04-27, Tomáš Vika
0
0
A je za námi další ze série závodů Světového poháru. Do Hyeres jsem se hodně těšil, vezli jsme si nový svazový motorák, je to větrná destinace, jenže letos to bylo jinak :) Oproti Mallorce sluníčko svítilo co to šlo, ale vítr nic. Deset rozjížděk jsme odkroutili, ale pořádně vyvažovat bylo za celou dobu potřeba jen jednu stoupačku. Motorákem jsme si zpřijemňovali cestu ze startu a cíle, ale životy se nezachraňovali! :)
Vítr (do 6 m/s, ale spíš okolo 3 m/s) hodně skákal a chodil v pruzích, stačilo otočit o pár metrů později nebo dřív a z poryvu nebylo nic, prostě nedožel. Všichni jsme s tím hodně zápasili a bylo úsměvné točit horní bojku čtvrtý od konce, s lidmi jako Marin Misura (CRO 25) a Jonathan Lobert (FRA 69) a po zaďáku točit v TOP 15 :)

Nicméně podmínky byly pro všechny stejné a kdo si dokázal udržet vyrovnané výsledky bez výkyvů z toho mohl jedině profitovat. To nám názorně ukázal Mike, který snad každou rozjížďku točil horní bojku v TOP 10 a minimálně tři jako úplně první. Nakonec z toho bylo perfektní 6. místo. Mácháčské podmínky Mikovi prostě sedí a ve Světovém poháru se probojoval už na 12. místo! :)

Perfektní výkon předvedla v Laser Radial Verča Fenclová (a trochu tím asi Mika zastíní v tiskových zprávách) :) kdy až do posledního dne (před Medal Race) závod vedla. V prvních dvou dnech na vodě rozhodně neměla konkurenci, ale slibný náskok se nepovedlo udržet a nakonec skončila se ztrátou 2 body druhá!

Po přečtení ostatních článků z Finnclass bych měl možná ještě doplnit, že nás pořadatelé 2x odměnili jídlem (těstoviny a paella s mořskýma potvorama) a za startovné jsme dostali tričko a provázek. Ale o tom to rozhodně nebylo! :)

Příští týden (5.-10.5.) nás čeká Eurolymp na Gardě a podle Entry Listu to vypadá na solidní českou účast. Doufám, že nám vyjde klasické Gardaž počasí a pořádně se svezem. Tak nám držte palce a užijte si Pálavskou.

Hlavní stránka:
http://sof.ffvoile.net/

Výsledky:
http://sof.ffvoile.net/results/finn.htm
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5