Eurolymp - EXPERT Olympic Garda

2009-05-20, Tomáš Vika
0
0
Ve dnech 5.-9.5. 2009 se na Italském ledovcovém jezeře Lago di Garda uskutečnil závod Evropského poháru Eurolymp. Českou republiku zde reprezentovali čtyři borci na Finnu. Info o našich výkonech v článku..
Ve dnech 5. - 9. 5. 2009 se na Italském ledovcovém jezeře Lago di Garda uskutečnil závod Evropského poháru Eurolymp. Českou republiku zde reprezentovali čtyři borci na Finnu, kteří tím bohužel přišli o Pohárák na Mlýnech. Většina dorazila s předstihem a před závodem stihli ještě potrénovat.

Závod byl, oproti loňsku, v Malcesine a místo taktiky vpravo ke skále a na bojkuž jsme jezdili vlevo ke kose, křižovací maso podél břehu (jednou zpestřeno i o lodě třídy Star) a na bojku pravobokem. Neříkám, že to tak fungovalo vždycky (podle výsledků je to vidět), ale většinou nás kosa nezklamala :)

Vítr se pohyboval okolo 3-4 m/s, občas jsme si užili i větrnější stoupačky, ale free pumping na zaďák nebyl nikdy. Perfektní výkon předvedl znovu Mike (jako celé jaro) a stabilními výsledky se až do posledního dne držel na třetím místě. Rudy začal svůj první letošní zahraniční závod pozvolněji, ale pak se do toho pořádně opřel a začal dojíždět v TOP 5. Před posledním dnem byl na 9. místě.

Já s Čajdou jsme předvedli, řekl bych standardní výkony :) Což je škoda, protože jsme oba měli určitě na lepší umístění. Poslední den závodu byl Medal Race pro TOP 10. Rozjížďku jsem neviděl a nemůžu hodnotit podmínky, ale údajně lítalo hodně žlutých vlajek a JURY se na klukách vyřádila.

Odkaz na výsledky níže. Doufám, že se všichni potkáme tenhle víkend (23.-24.5.) na Jesenici na Izoglass Regatě!

Web závodu:
http://www.fragliavelariva.it/

Výsledky:
http://www.fragliavelariva.it/clientfiles/classifica/FINN%20MEDAL.HTM
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5