Izoglass Regata 2009 - Jesenice

2009-05-27, Tomáš Vika
0
0
A už je za námi zatím největší letošní česká finnařská regata! 23.-24.5. se na Jesenické přehradě (u Chebu) sešlo 32 Finnařů, aby zmeřili své síly v boji o hodnotné ceny v rozsahu v Čechách dosud nevídaném :)
Myslím, že nápad uspořádat na Jesenici závod takového rozsahu se zrodil v hlavách klanu Vinklů loni na jaře na Krajském přeboru. Velká vodní plocha, ubytovací zázemí a ochota Jachtklubu Cheb technicky zajistit pořádání závodu pro Kladenský oddíl tomu jen napomohli. A jaké to tedy nakonec bylo?

Již při cestě na Jesenici pomáhali s navigací závodníkům směrové cedule jaké se objevují na velkých Evropských regatách (Světový pohár apod.). Ne vždycky to však vyšlo a pár závodníků se i přesto na chvíli ztratilo :) Předpověď na víkend nebyla pozitivní a Windguru nezklamalo, ale ani to nebylo podceněno a sudů byl dostatek.

Na vyhlášení se, alespoň pro mne, dozvídáme o perfektní účasti 32 Finnů a to ještě tak 10 očekávaných borců nedorazilo (nechci vás samozřejmě klucí Sečský pošťuchovat, ale 300 km není zas tolik). :) Po pár hodinách čekání se přehrada rozvlnila a komise se rozhodla příležitosti pro první rozjížďku využít. Bohužel vítr nevydržel a kdo pořádně a důkladně netrimoval, do cíle ani nedojel (poslední byli sesbíráni na trati).

Večer na nás čekalo samozřejmě pívo, lehčí občerstvení, ale hlavně grilovaná kolena a kuřata! Pravda, kdo měl jen jeden lísteček a zavčasu nesehnal kamaráda tak kolínko nedostal (jedno koleno pro dva), ale nakonec jsme všichni spokojeně pomlaskávali. Program byl doplněn menším turnajem v badmintonu, pokerovým kláním, promítáním jachtařských videí (MS Masters 2008, BMW Challenge, atd.) a společenským posezením v klubovně JK Cheb.

Na nědeli byl naplánovaný start v 9:00 a opravdu trochu foukalo. Vžechny to tak překvapilo, že jsme si to museli posunout :) Bohužel se opakovala situace ze soboty a zas nám to lehlo. Komise nás užetřila trápení a vyrazili jsme na břeh. Všichni jsme pozvolna začali balit, připravovat se na nástup a to byla chyba. Při slavnostním vyhlášení ve 13:00 začali foukat cca 4 m/s a vydrželi po zbytek odpoledne. škoda, ale to se prostě stává.

Slavnostní vyhlášení bylo pojato velmi velkoryse. Skleněné trofeje pro první tři v absolutním pořadí, juniory a masters doplněné a hodnotné ceny - jachtařské vybavení (Leatherman, Musto neoprenky, licrová trička, čepice, rukavice, startovací hodinky a spousta a spousta dalších věcí) a co víc, každý z účastníků závodu si jednu z těchto cen odnesl! To jsem naposledy zažil na Optíku, když se rozdávali propisky :D

Co říci závěrem? Věřím, že si všichni účastníci, i přes větrnou nepřízeň, závod užili, že se nás příští rok sejde ještě víc než letos a že z Izoglass Regaty 2010 uděláme Pohárový závod ČR - rozhodně si to zaslouží.

No a samozřejmě, aby měl sponzor - mecenáš závodu stale stejné nadžení pro jachting a třídu Finn jako do teď!! :)

Výsledky doplní v průběhu týdne Venca Cintl, zatím alespoň první tři místa v absolutním pořadí:
1. Rudy Lidařík
2. Ivan Rameš
3. Dan Vinkl

Video ze závodu na:
http://www.youtube.com/watch?v=s6QAL5X-Z30
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5