Mistrovství Evropy 2009

2009-09-01, Tomáš Vika
0
0
Letošní Mistrovství Evropy pro třídu FINN se konalo v Bulharské Varně. Závod byl společný pro seniory i juniory, na závěr byla juniorská kategorie vyhlášena zvlášť. Závodilo se v zátoce u přístavu Varna, hned vedle plavební dráhy nákladních a turistických lodí.

Nicméně trať byla postavena tak, že krom poslední 10. rozjížďky, kdy policejní člun donutil závodníky na pravé křídle první stoupačky otočit, jsme si nepřekáželi. Mistrovství se zúčastnilo 75 závodníků z 24 zemí, z toho 22 lodí bylo juniorských. Z Čech dorazil rekordní počet devíti lodí. Bohužel se nepodařilo zajistit motorák a proto byla většina bez servisu na vodě.

V průběhu celého Mistrovství foukala sea breeze, většinou zesilující s blížícím se večerem. Užili jsme si několik rozjížděk v rytmu free pumpingu, ale rozjížďky, kdy nebyl, byly utrpení. Vlny se daly surfovat i ve slabším větru, bohužel JURY se nelíbil náš styl jízdy a neuvěřitelným počtem 11 penalt jsme se stali nejtrestanějším národem. Je to ostuda a pro příští sezónu máme co "pilovat" !! :)

Nejlepší z Čechů byl Michael Maier na 20. místě, které kontroloval stabilními výsledky po celou dobu Mistrovství.

Tomáš Vika (GANT Challenge 2012) skončil na 25. místě, ale co je zásadnější, jako 2. junior a Česká Republika tak může slavit stříbro z MEJ v Olympijské lodní třídě FINN!! :) Rozhodně musím poděkovat všem, co mi fandili a podporovali mě. S klukama jsme si na vodě vždycky vyšli vstříc a i to mi pomohlo v leckdy velmi proměnlivých podmínkách stříbrnou medaili vybojovat.

Na 33. místě skončil Michal Hrubý, který jel letos svůj teprve 5. závod a přesto několikrát pěkně prohnal i borce na postech nejvyšších.

V pořadí další český junior Tomáš Hrnčál skončil na 42. místě, ale podařilo se mu vybojovat 10. místo mezi Juniory a uzavřel tím oceněná umístění. škoda jen, že spěchal domů a tak nemáme společnou fotku :)

Výsledky jednotlivých rozjížděk a zbytku České výpravy najdete na:
http://2009finneuropeans.org/images/content/111/eurofinn-final.htm

Fotografie a další informace na:
http://2009finneuropeans.org

Rozhodně musím ještě vyzdvihnout životní výsledek kladenského závodníka Daniela Vinkla, který v 9. rozjížďce skončil na neuvěřitelném 20. místě. Následně probíhající oslavy předčili i oslavu Mistrovského titulu Bambiho (Ivan Kljakovic Gaspic), který objednal všem Bulharské pivo Zagorku. Dan žel rovnou do své oblíbené dvanáctileté Whisky Chivas Regal :D

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5