Cena Yc Tušimice

2009-09-16, Milan Hrnčál
0
0
A je za námi předposlední pohárový závod, který se ujel v počtu 5 rozjížděk. A sešlo se zde 17 finnů.
V sobotu ráno proběhl nástup a hned na 11 se šlo na vodu, i když nám vítr moc nepřál. Po Prvním neúspěšném pokusu o start se začal vítr hodně točit (klidně i o 90 stupňů). Proto komise začala hledat příhodnější místo. Po nějaké době, když se vítr trošku ustálil, se nám podařilo odjet jednu rozjížďku za slabého větru. Chvíli jsme čekaly na vodě, ale poté se komise rozhodla počkat na břehu. Čekali jsme do pěti. Pak se šlo opět na vodu. Což se některým závodníkům nelíbilo a nenastoupili. Odjely se dvě večerní rozjížďky, ve kterých excelovali junioři Jan Čajčík kterého následován Tomáš Hrnčál a Patrik Dauscher. Poslední rozjížďka byla odstartována v 18:15, ale dovoluji si tvrdit, že byla nejlepší z celého dne.
V neděli jsme odjely dvě rozjížďky, ve kterých exceloval Tomáš Hrnčál a Patrik Douscher a jely jsme na břeh. Vítr stejně jako předchozí den skákal a točil se, takže do poslední chvíle nebylo jasné kdo rozjížďku vyhraje.
V celkovém pořadí obsadily první příčky junioři.Zlato získal Tomáš Hrnčál, stříbro Patrik Douscher a bronz získal Jan Čajčík.
Závěrem bych chtěl podotknou jednu věc, která se spoustě závodníků, stejně jako mě vůbec nelíbila. A právem! Než nás komise poslala v pět večer opět na vodu, byl za námi Martin Soužek, který byl hlavním rozhodčím, a byl z něj docela cítit alkohol. To se mi ani trošku nelíbilo. Podle mě by si měla komise nechat popíjení navečer do hospody. Přez den se závodí a ne pije!!!
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5