SKIRegatta 2010 - reportáž + výsledky

2010-01-22, Cintl Václav, jr.
0
0

<V tradičním termínu, a sice třetí lednový víkend, proběhla zimní část již 8. ročníku SKIRegatty. Po pátečním příjezdu a následném přivítání s tátovicí (pálenka Rážikova táty) a kapry (matesy s cibulí) začala klasická příprava na sobotní běžky. Někdo žel mazat lyže, někdo karty, někdo kulábr a někdo žel zodpovědně spát.

Nicméně páteční večírek "odepsal" 2 adepty na sobotní start, ale i přesto se na startu sešlo pěkných dvanáct odvážlivců, kteří v mrazu a větru vyběhli vstříc 7km zabijáckému okruhu :). Kvůli souběžně probíhajícímu závodu ČNB byl start odložen na 12.00 a většina adeptů postupně zavítala do místního bufet Stopa na doladění formy.

Ve 12.05 bylo odstartováno hromadným startem a jelikož jsem byl stažen do sběrné skupiny, průběh závodu mi zůstal vzdálen. Ale zprostředkovaně vím, že Martin Plecitý se přes pád po startu prodral brzo do čela, ale nepodařilo se mu setřást hlídacího psa Mapose, který se zarputile držel s menším odstupem na dohled a ve stoupání ve druhé půlce trati zaútočil a obhájil loňské vítězství před Martinem Plecitým a třetí doběhl Honza Čajčík.

Většina peletona se pak na běžkách odebrala na zaslouženou odměnu do srubu U Pirátů, avšak ku příkladu sběrné komando (Venca Cintl + Tomáš Ráža) si při tomto přejezdu hráblo na dno svých sil mnohem více, než při samotném závodě. Závěrečný sešup po sjezdovce dal vzpomenout na Máchu ze Sněženek a Machrů.

Večer dorazil na pokec ztracený syn Pavel Pumpa Fröhlich, takže o zábavu bylo postaráno. Proběhla klasická večeře na Rezku a poté již došlo na losování startovních čísel pro nedělní obřák. Je podivuhodné, že si prezident Jirka Hýža vylosoval číslo 1. Za to Mapos třináctku zkousával jen velmi těžce.

Nedělní obřák se jel, na rozdíl od předchozích ročníků, na sjezdovce v Aldrově. Zde se přísluží poděkovat Zdeňkovi Gebhartovi za poskytnutí techniky i postavení tratě. Ikdyž technika zpočátku stávkovala, povedlo se nakonec obřák odjet a většina tuto změnu velmi kvitolvala, jelikoš z logistického hlediska přináší nesporné výhody.

V obřím slalomu, i přes své vytížení s technickým zabezpečením závodu, vyhrál obě kola suverénně Zdeněk Gebhart. Druhé místo si vyjel Jirka Hýža a třetí skončil Ivoš Sláma. V celkovém pořadí zvítězil Zdeněk Gebhart před Martinem Maposem Pospíšilem a třetí dopadl Ivo Koulenda Sláma. Všem vítězům, i všem ostatním co přijeli a přežili gratulujeme a těšíme se na další ročník, který bude již devátý! V neposlední řadě poděkování hlavnímu organizátorovi Martinu Plecitému! Díky za perfektní víkend!

Vysledky (formát XLS)

Vítěz SKIREGATY Zdeněk Gebhart (zdroj: Zdeněk Gebhart)

Posezení U Pirátů (zdroj: Zdeněk Gebhart)

Na večeři na Rezku (zdroj: Zdeněk Gebhart)

Vyhlášení výsledků (zdroj: Zdeněk Gebhart)

Vyhlášení výsledků (zdroj: Zdeněk Gebhart)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3