Martin Plecitý vítězem na Traunsee

2010-08-25, Cintl Václav, jr.
0
0
Velmi početná česká výprava se zúčastnila regaty Coppa Patella na Traunsee. Větrná předpověď nedávala velkou naději k závodění, zato slunečné a teplé počasí bylo kvitováno početným doprovodem :-). I když voda ke koupaní taky moc nebyla (pouhých 16 stupňů, vskutku silně osvěžující).
Sobota se vyznačovala čekáním na vítr, resp. na večerní termiku. Ta vskutku přišla po páté odpolední a šlo se na vodu. Síla větru cca 1-3 metry, který ke konci slábnul, a tak byla rozjížďka zkrácena na návětrné bójce. Se složitými podmínkami se nejlépe poradil Dáňa Vinkl, který zvítězil a potvrdil výbornou formu z posledních závodů (vítězství na Orlíku a na Schwielochsee). Do desítky se ještě vešli Martin Plecitý (4.) a Jirka Outrata (9.).
V neděli se šlo pro změnu na vodu už v sedum! V ranní termice se odjely dvě slušné rozjížďky. V těch si spravil náladu v sobotu marný Venca Cintl ml., který zvítězil a byl druhý. Hlavní hvězdou byl však Martin Plecitý, který dojel čtvrtý a vítězstvím v poslední rozjížďce korunoval celkové vítězství. V desítce pak ještě bodovali Vendelín (4.), Dáňa (6.) a Jirka Outrata (7.).

Výsledky

Martin Plecitý s vítěznou trofejí, kterou obdivuje Dáňa Vinkl
(zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Marcela Roscheová)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5