Mistrovství ČR - Nové mlýny

2010-10-12, Milan Hrnčál
0
0

Ve dnech 8. - 10. října se konalo na Novomlýnských nádržích mistrovství České republiky.

Společně s námi tam byli také Evropy, Laser a Laser 4.7. Od soboty přibili ještě Optimisté, T 2,24 a nová lodní třída Splash. Na vlastním okruhu pak trénovala D-One.

V pátek po přihlášení a slavnostním zahájení se šlo na vodu podle stanoveného plánu. Těsně po dvanácté hodině jsme startovali do proměnlivého větru o síle od 4 do 8 m/s. Celkem byli odstartovány čtyři zhruba hodinové rozjížďky.

Sobota nás přivítala krásným počasím, ale, jak to už ostatně na všech letošních závodech bývá, bez větru. Čekalo se až do odpoledne a ve čtvrt na pět byla stažena vlajka AP na břehu. Na vodě jsme ještě čekali, než komise postaví start. Vítr pulzoval okolo 4 m/s a spíše měl tendenci oslabovat. Po otočení raumové bojky si většina závodníků nebyla jistá pozicí té závětrné vzhledem k vysokému počtu lodí a také tomu, že byla umístěna v těsné blízkosti startovní čáry a každé kolo jsme proplouvali startem další lodní třídy. Po dojetí této rozjížďky slunce mizelo již za hradem a jelo se na břeh. Večer následovala schůze lodní třídy (zápis z ní je vložen zde na webu) a posezení u Frli. Jako každoročně v kempu hrála kapela, což nepotěšilo až na pár lidí nikoho, vzhledem ke startu stanovenému na devátou hodinu a tomu, že hrála až do dvou hodin ráno.

Nedělní ráno bylo stejné, jako to sobotní a znovu se čekalo na vítr. Bezvětří panovalo až do dvanácti hodin. Poté začínal přicházet proměnný a nerovnoměrný vítr, který se ustálil až po půl jedné. Vzhledem k odjetí pěti rozjížděk nebyli lodní třídy, které měli tento závod jako mistrovství už startovány a na vodu vyjeli ostatní.

Všechny rozjížďky ovládl Tomáš Vika a vyjel si tím titul mistra ČR pro rok 2010. Na druhém místě se umístil Rudolf Lidařík a třetí pozici obsadil Jiří Hýža.

Kompletní výsledky zde

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3