Noprosu Cup 2011

2011-04-04, Cintl Václav, jr.
0
0
První dubnový víkend odstartovala na Máchově jezeře nová sezóna závodem Noprosu Cup. Na startu se sešlo nakonec 10 lodí, 9 finařů a jedna finařka. Předpověď slibovala slunečné a teplé počasí, ale ne moc větrné. A předpověď se více méně naplnila. V sobotu bylo sice z počátku pod mrakem, avšak během dne se začalo vyjasňovat a oteplovat. Jen ten vítr chyběl.
A tak se sobotní den odehrával družnými rozhovory v klubovně a u stánku. V předvečer na malou chvíli přeci jen fouklo a tak se šlo jezdit, ale jen s modely :-). Poté došlo na sledování zápasu Jablonec - Sparta a poté večeři ve Sklípku.

Ani nedělní ráno neslibovalo žádné větrné hody. Naštěstí se přeci jen kolem jedenácté rozfoukalo a šlo se na vodu. Foukal mírný vítr kolem 3 metrů. První rozjížďku se na návětrné bojce dostal do vedení Ivan Rameš, který ho nepustil až do cíle. Za ním se sekali Venca Cintl mladší s Honzou Čajčíkem, který zvládl finiš lépe. Ale to nakonec neplatilo a vše bylo jinak. Po dojetí do cíle jsme zjistili, že ačkoliv trať byla postavená jako klasický olympijský trojúhelník, tak v Plachetních směrnicích stálo, že se jezdí samé trojúhelníky, tj. bez karuselu. A tak prvním, kdo projel celou trať regulérně, byl nováček Pavel Rešl před Bobinou a Pavlem Svobodou. Zbytek flotily nikoli.

Po drobné spršce emocí se dvojka posunula k jedničce na offsetovou pozici a odjely se další dvě rozjížďky, které opět ovládl Ivan Ramiréz, čímž se nadobro uklidnil :-) a stal se i vítězem závodu. Stříbro bral Martin Plecitý a bronz vydoloval Venca Cintl ml. těsně před Bobinou. Nakonec na rozježdění to nebyl úplně nejhorší závod. Navíc každý závodník dostal jako kompenzaci za ztížené jachtařské podmínky speciální edici piv pivovaru Kocour. Závody pokračují hned následující víkend Baban Cupem I, na který Vás co nejsrdečněji zveme.

Výsledky

Vítěz závodu Ivan Rameš (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Josef Babický ml.)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3