Větrné hody při Baban Cupu I

2011-04-13, Cintl Václav, jr.
0
0
Na Máchově jezeře pokračovala jarní série závodů Baban Cupem I. Předpověď slibovala větrnou smršť a páteční večer dával onomu příslibu reálné kontury. V sobotu od rána dul velmi silný západní vítr a většině z 15ti závodníků se na vodu moc nechtělo. Pirátníci se hned po ráno rozhodli, že v sobotu závodit nebudou a od rána slavili čtyřicátiny jednoho z nich.
Závodní komise vyjela několikrát na vodu změřit sílu větru, který pulsoval od 13 do 20 m/s. K večeru přeci jen trochu polevil a sedm statečných se vydalo na vodu k absolvování jedné rozjížďky. V té nejlépe začal Ruda Lidařík, kterého však v druhé půli předstihl Tomáš Hrnčál. Třetí místo téměř po celou dobu kontroloval Honza Čajčík. Většina borců nasadila opatrný styl a tak se naštěstí nikdo ani nevykoupal.

V neděli měl být vítr o poznání slabší, i se to tak po ránu zdálo, ale během dne se rozfoukal na pěkných 8m/s stálých s nárazy až k 15ti metrům. V rychlém sledu se odjely dvě rozjížďky, z nichž první opanoval Honza Čajčík a druhou Ruda Lidařík. Před poslední rozjížďkou se vítr stočil k severu a tak chvíli trvalo, než se přestavěla trať. Mezi tím si mohl každý propočítat, že na vítězství jsou stále tři aspiranti, a to vítězové jednotlivých rozjížděk - Tomáš, Honza a Ruda.
Ten se také dostal v průběhu rozjížďky do čela a kráčel za vítězstvím. A však nevyzpytatelný severák udělal na zaďák ve druhém kole své, Ruda se propadl na 5té místo a při svém oblíbeném bubenickém vystoupení zlomil pínu a poroučel se na břeh. šance se chopil místní borec Venca Cintl ml., který se protáhl k vítězství v poslední rozjížďce a šťastně k celkovému druhému místu. Rudovi ani odstoupení nezhatilo celkové vítězství a pardubická Juniorka se umístila na dalších místech v pořadí Tomáš, Honza (v bodové shodě s Vencou a bod za Rudou!) a pátý byl Milan Hrnčál, který vyhrál i v počtu koupelí za víkend. Ale nebyl v tom sám, koupalo se jich víc. :-)

Suma sumárum šlo o povedený závod v náročných podmínkách. Silný poryvový vítr dával všem pěkně zabrat a prověřil fyzickou zdatnost i mrštnost všech po zimní přípravě (spánku :-). Závody pokračují již tento víkend závodem Pohár HAAS+SOHN, který je součástí Poháru ČR ALT Finn, a na který vás co nesrdečněji zveme.

Výsledky


V sobotu opravdu foukalo (foto: Josef Babický)


Vítěz závodu Ruda Lidařík (foto: Josef Babický)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3