42 Trofeo S.A.R. Princesa Sofía MAPFRE

2011-04-14, Tomáš Vika
0
0
Ve dnech 4. až 9. 4. 2011 se na španělském ostrově Mallorca konal Světový pohár, první významný letošní závod na Evrospkém kontinentu. Účastnili se jej všechny Olympijské třídy a Paralympijská třída 2.4. Ve třídě FINN zde ČR reprezentovali čtyři závodníci.
Rekordní účast 92 přihlášených lodí se nakonec smrskla na 83 závodníků z 25 zemí rozdělených, pro třídu FINN netradičně, do dvou skupin. Závodu se, mimo Ivana Klakovič Gaspiče (úřadující světové jedničky z Chorvatska), zúčastnila kompletní světová špička. Pro Italské reprezentanty se jednalo o jeden ze tří kvalifikačních závodu na OH 2012.

Nejlépe z Českých reprezentantů skončil na 28. místě Michael Maier (CZE 1, MMSailing). Ostatním se bohužel nepodařilo probojovat do Zlaté skupiny a poslední dva dny závodili v druhé půlce závodního pole. Tomáš Vika (CZE 52, GANT Challenge 2012) skončil daleko za svým očekáváním na 56. místě a závod zhodnotil takto: "První den závod provázel velmi silný, nárazový vítr, pro dobrý výsledek bylo zásadní necvaknout se, s čímž jsem celkem neúspěšně bojoval. Druhou rozjížďku jsem navíc završil zlomeným stěžněm, který praskl při poslední stoupačce, a bylo hotovo. Zlatá skupina nebyla v nedohlednu, i když rychlost s rezervním stěžněm již nebyla taková, ale v poslední rozjížďce základní části jsem místo 10. místa skončil BFD a ze Světového poháru byla rázem tréninková regata. Je čas připravit se na světový pohár v Hyeres."

Daniel Vinkl (CZE 221, DFA - design for all) skončil na 77. místě a Petr Vinkl (CZE 222, Izoglass) na 81. místě. Mimo českých Finnařů byl na Mallorce i Slavo Sopúch (SVK 15), zástupce ze Slovenska, který nakonec vybojoval 69. místo.

web závodu:
https://trofeoprincesasofia.org/portada.php

výsledky:
https://trofeoprincesasofia.org/result.php?miclase=FINN
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5