Vítězem Pálavské regaty Tomáš Vika

2011-05-11, Cintl Václav, jr.
0
0
V tradičním termínu se na Nových Mlýnech odjel první závod letošní pohárové sezóny. Na startu se sešla 23 členná mezinárodní flotila, která se během tří dnů popasovala v sedmi rozjížďkách, při nichž panovaly značně rozdílné podmínky. Na konci ale potvrdil úlohu favorita Tomáš Vika, který byl při absenci Michaela Maiera (ten závodil v rámci regaty na Devoti One) hlavním adeptem na vítězství. Ale postupně.
V pátek panovaly na vodě psychicky náročné povětrnostní podmínky alá Seč, či Máchovo jezero (když fouká severák či od politické). Na vodě se přebíjeli dva větry, jeden zprava od hráze, resp. náspu a druhý zleva od vesnice se solární elektrárnou. Postupně vítězila varianta alá Garda, jen se místo ke skále jezdilo k hrázi, kde přižel totální extrém a na bočáka na bojku. Ve složitých podmínkách se nejlépe orientoval Martin Plecitý, který zaznamenal vítězství v první rozjížďce a třetí ve druhé a po prvním dnu přenocoval v čele. Druhý byl famózně jezdící slovenský borec Remo Cicutto a třetí maďar Marton Beliczay.

Druhý den ráno to vypadalo na silnější vítr, který během dne slábl a umožnil odkroužit dvě rozjazdy. Vedení udržel Martin Plecitý, na druhé místo se posunul Tomáš Vika a na třetí Venca Cintl ml. Večer byla příležitost relaxovat přetěžovaný nervový systém u grilovaného masa a zatančit si při hudební interpretaci mnohých hitů skupinou Jáma.

Vžechno nakonec rozhodl třetí den závodu, větrná neděle. Předpověď slibovala silnější vítr a ten se také dostavil. Nejprve si nás počasí oťukalo při rozjížďce, která byla ve druhém kole přeružena za příchodu větrné smršti ze severu. Poté se odjely tři rozjížďky za silného větru, které opanoval ve všech případech Tomáš Vika a což jej posunulo k celkovému vítězství. Na druhé místo se posunul vyrovnanými dojezdy Rudolf Lidařík a na třetí místo se vrátil Marton Beliczay. Leader závodu Martin Plecitý si vybral slabší den a posunul se až na páté místo za Vencu Cintla.

O tom, že v neděli panovaly drsné podmínky, svědčí i fakt, že poslední rozjížďku dojelo jen 12 borců. Jinak nelze než poděkovat rodině Chlupů a celému organizačnímu týmu za perfektní regatu, která se stala již nedílnou součástí Pohárového seriálu ALT Finn. Pohár pokračuje již tento víkend na Rozkoši závodem Jarní premiéra I.

Výsledky


Stupně vítězů - zleva Rudy Lidařík, Tom Vika a Marton Beliczay
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5