Ruda Lidařík vítězem Izoglass regaty

2011-06-08, Cintl Václav, jr.
0
0
Český pohár pokračoval třetím závodem, a sice Izoglass regatou na Jesenici. Předpověď na windguru slibovala celý týden, že tentokrát se závodit skutečně bude. A po dvouletém strádání jsme se opravdu dočkali. V soboru foukal vítr již od rána, a tak se dvaatřicetičlenná flotila vydala na vodu, aby absolvoval čtyři rozjížďky.
První rozjížďka se po stočení větru změnila v plochou dráhu, i tak trvala přes hodinu. Vítězem se stal Ruda Lidařík, který zvítězil systémem start-cíl. Poté se trať posunula o kus dál od hráze, kde se odjely další tři rozjížďky. Následující vyhrál opět Ruda Lidařík, ale další dvě Honza Čajčík, který se po prvním dnu dostal do čela při bodové shodě s Rudou. Třetím byl s odstupem tří bodů maturant Tomáš Hrnčál.

Nutno podotknout, že každá rozjížďka trvala poctivou hodinu a na vodě jsme strávili více než šest a půl hodiny. Vže při středním větru s občasnými nárazy přes 10 m/s. Klobouk dolů před všemi veterány, kteří to vše na vodě absolvovali a zvládli. K duhu pak přišlo všem večerní obžerství, které pro závodníky připravil hlavní sponzor závodu Izoglass alias Vinkl Company, v pořadí - klobásy, řízky, uzené a bramboráky. K tomu ještě buchty a pivo!

Druhý den i přes dobrou předpověď vítr tolik nepřál, a to jak silou, tak i směrem, neboť foukalo napříč jezero. A tak se uskutečnila jen jedna zkrácená rozjížďka, která rozhodla o celkovém vítězi. Tím se stal ve složitých podmínkách Ruda Lidařík, který v ní zvítězil a odsunul Honzu na druhé místo. Třetí zůstal Tomáš Hrnčál. Celkově se dá hodnotit tento závod veskrze pozitivně, a to jak po sportovní, tak i společenské stránce. Ještě jednou bych chtěl touto formou poděkovat Petru Vinklovi a jeho týmu za perfektní organizaci závodu a péči o nás závodníky.



Výsledky

Vítěz Ruda Lidařík (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Marcela Roscheová)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5