Výsledky prvního závodu sezóny 2002

2002-04-18, Cintl Václav, jr.
0
0

O uplynulém víkendu (13.-14.4.) byla na Máchově jezeře zahájena jachtařská sezóna tradičním závodem Jarní pohár FINN, který pořádal klub NAREX Česká Lípa. Závodu se zúčastnilo 17 finů a 5 pirátů.

Oproti loňskému roku se na tyto závody sice rapidně zlepšilo počasí (mnozí z účastníků si jistě pamatují loňské mrazy a chumelenice), leč s lepším počasím bohužel odešel i vítr. Ješte v pátek na Máchově jezeře dulo málo vídaných 10 - 14 m/s a labutě byly rozesety po celém rybníce, ovšem v sobotu vál slabý vánek maximálně do 4 m/s a v neděli snad ještě slabší. V těchto podmínkách se ovšem podařilo odjet dvě rozjížďky, což bylo za dané situace maximum.

Ve finech zvítězil suverén této třídy u nás Michael Maier, pro kterého to byla poslední příprava před Eurolympem ve francouzském Hyeres. Na druhém místě se umístil místí matador Roman Baban Babický těsně následovaný Jirkou Hýžou. Pro finaře to byl zároveň první závod Mácháčské ligy, která pokračuje o následujícím víkendu závodem Cena Roudnice.

V pirátech se musela posádka Josef Rybáček s kosatníkem Václavem Hendrychem, tradiční vítěz nejen mácháčských závodů, sklonit před uměním Petra Harcuby, který jel se svým synem.

Jinak pokud mohu za finaře mluvit, tak se povedla i společenská stránka závodů, zejména pak návštěva v České Lípě a jejich vybraných podnicích. Takže na dalších závodech na Mácháči "Ahoj!".

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3