Pohár HAAS+SOHN - reportáž + video

2011-10-10, Cintl Václav, jr.
0
0
O víkendu se na Máchově jezeře uskutečnil odložený závod z jara - Pohár HAAS+SOHN. Ten se tak namísto úvodního stal závěrečným podnikem letošního Poháru ČR ALT Finn. Spolu s tím se jel i pohárový závod Devoti One nesoucí název Mike D1 Cup. Na startu se sešlo "pouze" 19 finů a 11 devotek, když větší účasti zabránila zřejmě nevábná předpověď počasí.
Větrná předpověď byla vyslyžena, i když naštěstí ne v původní katastrofické podobě, a tak se během víkendu uskutečnilo všech pět plánovaných rozjížděk ve středním až silnějším větru. V sobotu se nejlépe prezentoval Tomáš Hrnčál, který dvakrát zvítězil a jednou byl třetí. Těsně za ním byl Ruda Lidařík s vyrovnanými dojezdy (3x 2.) a na třetím místě se slunil Baban, který podle svých slov jezdil jako zamlada. Ve druhé jízdě se vítězstvím blýsknul kladenský mistr pumpingu Danny Vinkl.

Sobotní den byl pro přímé aktéry na vodě zpestřen atrakcí v podobě klání lodí třídy D1, které v silném větru při jízdě na genakr doslova tancovaly na vlnách a v nemálo případech končily v kotrmelcích. Večer po namáhavém dnu přižel všem k chuti Babanův skvostný guláš z divočáka spolu s točeným Budvarem.

V neděli již od rána bužilo a nikomu se na vodu moc nechtělo. Po mírných organizačních šumech se startovalo v půl jedenácté a vítr naštěstí trochu proti ránu zeslábl. I tak vanul svěží zápaďák s nárazy k 10ti metrům. Nejlépe se do neděle vyspal Ruda Lidařík, který dvěma vítězstvími dojel i pro celkový triumf. Tomášovi se již tolik nedařilo, ale náskok ze soboty mu stačil k pohodlnému druhému místu i celkovému vítězství v poháru. Na třetí místo se prodral další pardubický odchovanec Honza Čajčík a až za ním se umístilo místní duo Venca Cintl, který si v neděli trochu napravil reputaci, a Baban, kterému se naproti tomu tolik nedařilo.

Ve třídě Devoti One kralovali rovněž finaři, když zvítězil Mike Maier před synovcem Patrikem Deutscherem a třetí byl bývalý finař Eberhard Bieberitz ze Schwerinu. Na závěr přišla i tradiční "karlovarská" losovačka o krbová kamna Trentino hlavního sponzora HAAS+SOHN Rukov. V osudí bylo všech 30 účastníků a paní štěstěna se usmála na Pepu Zdražila, který celý víkend nemluvil o ničem jiném, než jak by se mu ta kamna hodila. Tak snad jsou kamna v dobrých rukou! ;-)

Všem účastníkům bych chtěl jménem pořadatelů poděkovat za účast. Věříme, že se Vám u nás líbilo, že i závody měly dobrou sportovní úroveň a těšíme se na Vás na nějakých dalších závodech na Máchově jezeře.

Výsledky



Flotila valí po větru (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Radek Václavík)



Baban byl v sobotu opravdu hodně vidět (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Radek Václavík)



Při koupání došlo i na finaře ... (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Radek Václavík)



... ale Déjedniček se koupalo mnohem víc (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Radek Václavík)



Mike Maier na D1 (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Radek Václavík)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5