Skiregatta 2013

2013-01-28, Cintl Václav, jr.
0
0

V tradičním termínu, třetí lednový víkend, a na tradičním místě ve Vítkovicích proběhl již jedenáctý ročník SKI Regatty. I když průběh letošní zimy je zatím velmi mírný, byla o víkendu zima, jak se patří a i sněhu bylo dostatek na zvládnutí naplánovaného programu v plném rozsahu. Po loňské rekordní účasti se letos zúčastnilo 18 závodníků, což také není vůbec špatné.

Po pátečním příjezdu a večerní vysokohorské aklimatizaci, kdy tentokráte nedošlo tradiční rážovic tátovici, vyrazilo ráno 12 gerojů na běžky na Horní Mísečky. Pepa Jochovič se po nemoci šetřil na přejezd domů, a tak se ujal role startéra, hlavního rozhodčího a fotografa. Prvenství na 7-mi kilometrovém okruhu obhájil Mapos. Na stříbro si sáhlo dravé mládí, když v posledním kopci utrhl Patrik Deutscher běžkařského guru Martina Plecitého. Za nimi se seřadil ostatní borci v tomto pořadí: Ivo Sláma, Michael Maier, Zdeněk Gebhart, Štefan Podhorec, Jirka Outrata a v drtivém finiši udolal Tomáše Ručku Ruda Lidařík. Poté následoval tradiční přejezd zpátky kolem hospody u Piráta a s návštěvou restaurace na sjezdovce. K základně se dobíhalo až za žera. Zbytek kádru poctivě trénoval sjezdové lyžování, pokud tedy nevysedával u stánku Eliška, resp. Stodola.

Večer došlo na tradiční losování čísel, kdy prestižní jedničku vyfasoval Pepa Jochovič, poté na několik partií v kulábru, tátovici a pro skupinku cestovatelů i na návštěvu stánu u sjezdovky, kdy po stolním fotbálku jsme se jali pozorovat dovádění mladých snowboarďáků a především snowboarďaček a v hlavách nám zněla smutná melodie "už mi lásko není dvacet let, už mi není ani dvacet pět..." ;).

Jelikož se sobotní noční rozjížďka tentokráte příliš neprotáhla, bylo ráno kompletní startovní pole připraveno k závodu. Traž vytyčil Zdeněk Gebhart stejně jako loni podél lesíka. Cílový prostor opanoval Jirka Outrata, který dohlížel na průběh závodu. V prvním kole jako traťový a cílový komisař konstatoval, že někteří borci projeli závěr trati chybně a bylo jim umožněno první jízdu zopakovat. Plynulost závodu naružovali někteří agresivní lyžaři, kteří příliš horlivě atakovali tyče, a ty následně musely být znovu navrtávány do trati. Druhé kolo navíc postihl technický výpadek a tak prvním osmi borcům nebyl změřen čas a tak museli druhé kolo absolvovat ještě jednou. I přes tyto menší technické obtíže závod odsejpal a už ve čtvrt na dvanáct bylo odjeto. Vítězem obřího slalomu se stal podle očekávání Zdeněk Gebhart následován synátorem Honzou a třetí byl Ivoš Sláma.

Krátce po jedné hodině mohli být v chalupě vyhlášeny i celkové výsledky. Vítězem se stal Zdeněk, druhý byl Ivo Koulenda Sláma a třetí Honza Gebhart. Loňský vítěz Mapos byl čtvrtý následován Martinem Plecitým a Šteafanem Podhorcem. Gratulace vítězům a díky všem účastníkům. Myslím, že se jedenáctý ročník SKI Regaty velmi vydařil, jen toho sluníčka by mohlo být více. Tak se ho snad dočkáme, třeba už na jachtařské části závodu v půlce dubna na Mácháči. Tímto bych Vás chtěl jménem pořádajícího klubu co nejsrdečněji pozvat na jarní vinařskou Tour na Máchově jezeře, která startuje už 9. dubna a hned následující víkend se jede první pohárový závod Pohár HAAS+SOHN, který je současně dokončením letošní SKI Regaty. Na úplný závěr bych chtěl jménem účastníků poděkovat organizačnímu týmu, zejména Martinovi Plecitému, Zdeňku Gebhartovi a Jirkovi Outratovi za bezvadnou organizaci!

Vysledky2013.xls

Před startem běžek (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Josef Jochovič)

Krátce po startu (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Josef Jochovič)

Vítězný Mapos dobíhá do cíle (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Josef Jochovič)

Běžecká parta v cíli (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Josef Jochovič)

Tradiční návštěva v hospodě u Pitára (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Zdeněk Gebhart)

Sobotní losování čísel (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Zdeněk Gebhart)

Vítěz letošní SKI Regaty Zdeněk Gebahrt s ředitelem závodu Martinem Plecitým
(zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Josef Babický)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5