Reportáž ze SKI Regatty 2014

2014-01-21, Cintl Václav, jr.
0
0

Třetí lednový víkend, toť tradiční termín pro konání zimní části SKI Regatty. Mno, i když zimní, tak tenhle přívlastek letos tak stoprocentně neseděl. Letošní zima byla až do teď jakási jalová a to se nenapravilo ani o víkendu. Ale pěkně popořadě.

V páteční večer se sjížděli letošní účastníci na chatu Jachtklubu Toušeň ve Vítkovicích s klidným srdcem a vědomím, že dojezd bude bez problémů. Jedinou komplikací byla mlha, naopak sněhové řetězy mohly zůstat v klidu doma. Po sněhu celou cestu ani památky a až cestou z Rokytnice na Rezek se první pozůstatky sněhu objevovaly. Zaparkování bylo taktéž bez problémů, žádné odhazování sněhu, parking pěkně na asfaltu. A poté poprvé dojít do chaty po blátě a ne po sněhu.

Večer proběhl tradičně v družném hovoru a přípravách na další den. Nechyběla Rážikova tátovice, letos ale obzvláště povedená, takže padla ještě téhož dne, kulábr a také speciální dar rodiny Babických - sklenice plná výborných utopenců. A pak se nože ujal mistr kráječ Vendelín, a krájel uzeniny, sýry a co se namanulo na jednohubky, a tak o správné životosprávě před vrcholným sportovním výkonem nemohlo být ani řeči.

Druhý den ráno dorazily posily - Majčus, Pepa Jochovič z plesu a Jirka Outrata přímo z And spolu s Aničkou, která také běžela, a Mirkou, která podpořila zbytek neběžeckého-sjezdařského týmu. Počasí se také vytáhlo, od rozednění bylo jasno, sluníčko a příjemná teplota kolem nuly. Za světla byla také vidět ta bída se sněhem a zelené pláně vůkol jak na jaře.

Jelikož ze zdravotních důvodů jsem zůstal ve sjezdařském týmu, tak zprávy z vlastního běhu znám jen zprostředkovaně. Start se musel kvůli probíhajícímu závodu na stadionu v Horních Mísečkách posunout na půl jednou, ale poté se už na modifikovanou trať, která ale dohromady dala tradičních 7 km, vydalo osm mužů a jedna slečna, která se rozhodně neztratila. V cíli byl opět nejrychleji Mapos před Martinem Plecitým a Ivožem Slámou. Čtvrtá ale už dorazila výborně fyzicky připravená Anička Outratová, po ní Mike Maier, pak kladenská stálice Štefan Pišta Podhorec, Pepa Jochovič, srdcař Jiří Outrata (heroický výkon po přeletu půlky světa) a Rudy Lidařík, který má obdiv nás lajdáků, co šli jenom na sjezdovky.

Zbytek týmu (Vendelín, Pepa Babický, Denis, Rážik a Jirka Šilhavý) vyrazil na zbytky sněhu a Prezidentský expres, aby letos poprvé okusil ski. Uvítání hostesek od ČEZu bylo příjemné, když přišly s nabídkou horkého čaje (ne kvalitního sexu!). A pak už se jen narvat do lyžáků, koupit permici a na ledový svah. Den proložený návštěvou chaty Elišky, alias bistra Stodola, příjemně utekl a s nabrouženými hranami docela i to lyžovaní nebylo zlé.

Večer došlo na vyhlášení výsledků, jelikož bylo nemožné uskutečnit obří slalom (poprvé v historii). Všichni si odnesli věcné ceny, dokonce i my lemplové sjezdařští! A pak už následovalo neskutečné obžerství, kdy Pepa Jochovič dovalil asi 10kg Algida tlačenky (ale když rozmrzla cca ve dvě ráno, tak neměla chybu :-), pak spousta řízků, klobás, salámů a sýrů, pití alkoholická, nealkoholická a pivo spřáteleného Únětického pivovaru. Do toho souboje v kulečníku a také karetní sedma, ve které duo Vendelín-Rážik porazilo úřadující šampiony Rudy-Denis. (Takže pánové, poklona!)

Nedělní ráno ukázalo, že už by vlastně ani nebylo na čem jet, pač kopec v sobotu ještě sjízdný, se v neděli již hnědozelenal. A tak došlo na balení, loučení a část sportu chtivá vyrazila ještě pěžky výšlapem na Rezek, aby zde poobědvala. Ale to už my vyjeli pěkně autem a po krátké rozlučce jeli domů s pocitem krááásně stráveného víkendu. Martine díky! Sluníčko nám krásně svítilo na cestu a my už se těšili na to, až sem za rok pojedeme znovu. Snad bude zima zimovanější a budeme potkávat více lyžařů jak cyklistů. Tak sportu zdar a těšíme se na setkání na Máchově jezeře na jachtařské části SKI Regatty, která se jede v rámci Poháru HAAS+SOHN ve dnech 12. - 13. dubna.

Výsledky

Utopenci - dar rodiny Babických (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Martin Plecitý)

Běžkaři (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Martin Plecitý)

Běžkaři (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Martin Plecitý)

Běžkaři (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Martin Plecitý)

Běžkaři na stupních (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Josef Jochovič)

Vítěz na sjezdovkách :-) (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Josef Babický)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3