Pohár HAAS+SOHN - reportáž

2014-04-20, Cintl Václav, jr.
0
0

O druhém dubnovém víkendu se na Máchově jezeře zahájil Český pohár lodní třídy Finn. Na startu Poháru HAAS+SOHN se sešla početná flotila 26 lodí. Sobota se nesla v marném čekání na vítr s nadějí, že se naplní předpověď a alespoň neděle vítr přinese.

skutečně. Ačkoliv to ráno ještě nevypadalo, nakonec se podařily odjet čtyři rozjížďky v proměnlivém větru co do směru i síly. První dvě rozjížďky zářil na čele Láďa Hyrš s novou lodí, kterou předtím odmítal s kamarády pokřtít. :-) První rozjížďku vyhrál a ve druhé pouze Rudovi Lidaříkovi až po tuhém boji. Ostatní z čela měli střídavé výsledky, takže po dvou rozjížďkách suverénně vedl s luxusním náskokem.

Vítězstvím ve třetí rozjížďce se Ruda Lidařík přihlásil do boje o celkové vítězství, když doháněl ztrátu z nepovedené první. A v poslední rozjížďce si jej třetím místem pohlídal. Vítěz poslední rozjížďky Ivan Rameš, kterému velmi svědčí přestup do Jachtklubu Česká Lípa, bral bronz a druhé místo stačilo i k celkovému stříbru. Démon prvních dvou rozjížděk nakonec těsně vypadl ze stupňů na nepopulární bramborovou pozici a páté místo bral Václav Cintl ml. V redukovaném pořadí Masters 50+ zvítězil Ivan Rameš před Pepou Jochovičem a Vláďou Skalickým.

Závod byl zároveň i dokončením SKI Regatty, která letos poprvé zůstala bez odjetého obřího slalomu. Celkovým vítězem se stal také Ruda Lidařík. Druhé místo bral Venca Cintl ml. a třetí Josef Jochovič. Na závěr proběhla tradiční karlovarská losovačka o krbová kamna a tentokráte se štěstí usmálo na Ivana Rameše, kterému jak už jsem psal, přestup velmi svědčí. :-)

Na závěr bych chtěl jménem pořádajícího klubu i hlavního sponzora velmi poděkovat za tak početnou účast a věřím, že nám i nadále zachováte přízeň. V příštím roce oslaví naše firma 20 let existence a v rámci oslav bude i Pohár HAAS+SOHN více slavnostní.

Výsledky

Vítěz krbových kamen Ivan Rameš (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Marcela Cintlová)

Láďa Hyrš na nové lodi (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Vladimír Zbořil)

Václav Cintl sen. (CZE 7) (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Vladimír Zbořil)

Vítěz závodu Ruda Lidařík (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Vladimír Zbořil)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3