Olympic Garda 2003 - Eurolymp

2003-04-01, Cintl Václav, jr.
0
0
Minulý týden se jel za české účasti na italském jezeře Lago di Garda další závod Eurolympu, Olympic Garda. Regaty se zúčastnilo 56 finařů, což znamenalo nejpočetnější flotilu ze všech olmypijských tříd. Počasí jachtingu velice přálo a během pěti slunečných dní se odjelo všech 12 plánovaných rozjížděk ve středním až středně silném větru.
První půli závodu jasně kraloval úřadující mistr světa a Evropy Ben Ainslie (GBR). V druhé části jako by mu trochu docházel dech, čehož využil zkužený borec Karlo Kuret (CRO), který se před posledním dnem probil do čela pořadí o bod před Ainslieho. Poslední zbývající rozjížďka slibovala tuhý boj o vítězství a ten také přinesla. Poslední rozjížďku sice vyhrál Brit, ale Kuret finišoval třetí, což mu pod druhém krtání stačilo na celkové vítězství. Na třetím místě pak skončil Holanďan Jaap Zielhuis.
U našich borců se projevila menší rozježděnost oproti ostatním, kteří během zimy již pár regat i tréninků na vodě absolvovali. Nejlépe si vedl Miachael Maier, který skončil na jedenáctém místě. Michal Hrubý pak byl 15., avšak podařilo se mu výhrát 5. rozjížďku. Rudolf Lidařík byl 28. a Václav Cintl 37.

Ruda s Michalem ladí fina před závodem (zdroj: Fotoarchiv - Finnclass.cz)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5