Skiregatta 2015 - reportáž

2015-02-02, Cintl Václav, jr.
0
0

Předposlední lednový víkend se ve Vítkovicích konal 13-tý ročník SKI Regatty, resp. její zimní části. Na startu, resp. v chatě Jachtklubu Toušeň se sešlo, po několika last minute omluvenkách, symbolicky 13 účastníků. Z jednoho se vyklubal profesionální lazar (nejmenovaný P.A. z Brna), který si kromě punktovaného kolene dovezl i slušnou chřipku, a tak celý víkend si ordinoval přísný klid na lůžku a nevylezl z postele, natož z chaty.

Sněhové podmínky nebyly ideální, přesto mnohem příznivější než v předchozím roce, a umožnily odjet obě zimní disciplíny. V sobotu se na start běžeckého sedmikilometrového maratónu postavilo 8 statečných, které do závodu vypustil startér a časoměřič Jirka Outrata. Záměr pole absolvovat trať klasickým způsobem vzal ve zmrzlé stopě za své, a tak přišlo ke slovu opět bruslení. A v daných podmínkách k prvnímu místu opět vybruslil Martin Pospíšil následovaný Martinem Plecitým. Pro bronz si dojel nováček Skiregatty Honza Kraus z YC Kladno. Zbytek pole dojel v pořadí Ivo Sláma, Zdeněk Gebhart, Dan Audy, Pepa Jochovič a Tomáš Ručka. Všem běžcům nelze než vzdáti hold.

Odměnou jim bylo krásné slunečné počasí, které se zůstavším zbabělcům ve Vítkovicích celého dne nedostalo. Při tradičním návratu z běžek po vlastní ose přes hospodu u Piráta a u Huculů přišel Martin Plecitý nejprve o iPhone a následně po zjištění také o náladu. Při zoufalém pokusu jít po vlastních stopách však nalezl obojí u Huculů, kde se z kapsy vypadlý telefon zahákl mezi lavičku a topení. A tak se mohlo večer oslavovat, losovat čísla do nedělního obřího slalomu, voskovat a brousit hrany i se jinak bavit. Avšak střídmě, neb start byl naplánován na neděli již na půl desátou.

Při nedělním stavění trati se zjistilo, že i když je sněhu více než loni, tak ho na většině míst není dostatek, a tak klasické kloubové tyče nahradili nízké "kartáče". Přes drobné technické obtíže s časomírou se závod podařilo odjet ve slušném tempu s překvapivým rozuzlením. Favorit favoritů Zdeněk Gebhart se poroučel k zemi v obou kolech a tak dal šanci nám ostatním. šance se chopil nejlépe nováček závodu Honza Kraus a ke třetímu místu v běhu přidal nejrychlejší jízdu v obou kolech slalomu. Druhý byl rovněž v obou kolech Dan Audy a třetí Ivoš Sláma. Dále v obřáku bylo pořadí 4. Venca Cintl, 5. Mapos, 6. Martin Plecitý, 7. Ivan Rameš, 8. Tomáš Ručka, 9. Pepa Jochovič, 10. Jirka Outrata, 11. Jirka Šilhavý.

Celkovým vítězem se stal suverénně Honza Kraus, druhý byl Dan Audy těsně před Ivo Slámou a Martinem Pospíšilem. Závodníkem s nejvyrovnanějšími výsledky byl jednoznačně Tomáš Ručka, který byl 3x osmý. Díky všem za účast, organizátorům za perfektní organizaci a Petru Audymu přejeme brzké uzdravení. A těšíme se na vás od 17. do 19. dubna na Máchově jezeře na pokračování SKI Regatty jachtařskou částí.

Vysledky2015.xls

SKI Regatta 2015 (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: z mobilu Pepy Jochoviče)

SKI Regatta 2015 (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Václav Cintl ml.)

SKI Regatta 2015 (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Václav Cintl ml.)

SKI Regatta 2015 (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Václav Cintl ml.)

SKI Regatta 2015 (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Václav Cintl ml.)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5