Ondřej Teplý třetí junior v Evropě

2015-05-21, Cintl Václav, jr.
0
0

(Článek převzat ze www.sailing.cz - autor Eva Skořepová.) Ve Splitu se konalo ME olympijské LT Finn, a to jak seniorů, tak juniorů. Závodu se zúčastnilo 71 závodníků z 28 zemí a čtyř kontinentů, včetně našich dvou reprezentantů, veterána M. Maiera, účastníka pěti olympiád a nadějného juniora O. Teplého

První den se závodilo v pěkném větru o síle 10 až 15 uzlů, další dny naopak za slabého. Do čela celkového pořadí se nejprve dostal junior Arkadiy Kistanov z Ruska. V závěru závodu přišel silný vítr 18 až 20 uzlů a do čela se prodral domácí favorit Ivan Klijakovic Gaspic a díky perfektní znalosti lokálních specifik si vedení udržel až do konce.

Náš reprezentant Ondřej Teplý, který závodí za Jachtklub Brno, dokázal zajet jednu rozjížďku na třetím místě a nakonec vybojoval 22. místo a mezi juniory skončil čtvrtý, ale jako třetí Evropan, neboť druhý z juniorů je Australan. Zvítězil Arkadiy Kistanov, který skončil celkově pátý. Veterán Michael Maier si odváží 37. místo.

Nezačal jsem úplně nejlíp, ale díky třetímu místu v jedné z rozjížděk, jsem se dostal na průběžné 14. místo a do kontaktu s nejlepšími juniory. Pak však přišlo velmi silné jugo s velkými vlnami a v těch těžkých podmínkách se mi nedařilo, hlavně starty. Poslední den jsem zajel dvě rozjížďky do dvacítky, poslední zrušili, když jsem byl desátý, protože zeslábl vítr. Jsem docela spokojený, ale nebýt nepovedeného začátku a startů v silném větru, mohl jsem být celkově do dvacítky a o stupínek výš mezi juniory. Ale v každém závodě jsou nějaká kdyby... Nyní se musím soustředit na trénink ve Valencii, kde mě na začátku července čeká mistrovství světa juniorů,“ okomentoval závod Ondra.

Výsledky: zde

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5