Finn Masters 2015 v Brně

2015-07-30, Cintl Václav, jr.
0
0
Jak loni na Mácháči slíbili, tak udělali, a koncem července se na Brněnské přehradě konal závod českých finařský veteránů, alias Czech Finn Masters 2015. Na startu se sešlo celkem 28 borců z Čech a ze Slovenska, což jen podpořilo výborně zorganizovaný závod. Větrná předpověď na Windguru předpovídala hody na všechny tři dny se zlatým hřebem v neděli, a to nárazy až 12 m/s. Ale popořadě.
Po čtvrtečním lehkém přivítání, začal závod v pátek slavnostním zahájením s welcome drinkem a slunečným počasím. Vítr otálel s příchodem a tak za pravidelného pitného režimu účastníci ladili své lodě a setrvávali v družných debatách. Na večer se trochu rozfoukalo a k překvapení mnohých se šlo na vodu a plánovaný raut se odložil. Podařilo se odjet jednu rozjížďku ve slabém větru, kterou vyhrál Véna Hýža před Martinem Drnislavem Trnavským a brněnskou hegemonii narušil třetím místem Láďa Hyrš se zlatem v hrdle. A pak se již kvačilo na břeh hodovat při velkolepé gril párty na střeše jachtklubu. Večer byl zakončen tombolou s dárky pro všechny a následným koncertem kapely, v níž příležitostně vystoupil i brněnský bard Petr Audy. Jak sám řekl, byl se svým vystoupením spokojen, jakož i my ostatní. Snad kromě Drndy, jehož auto bylo pod palbou reproduktorů a nemohl při Péťově zpěvu usnout. To lepší si prý však Auďák schovával na sobotu.

V sobotu vítr v rozporu s předpovědí opět nepřicházel a tak závodníci mohli nabírat síly po pátečním večeru. Nepříjemný telefonát v půl třetí však zvěstoval, že spánku bylo dost a jde se na vodu. V proměnlivém větru se podařilo odjet tři rozjížďky, když králem dne byl Ivan Ramiréz (2, 1, 2). Ten se posunul na druhé místo celkově za Jirku Hýžu (v sobotu 9, 1, 2). Záda jim kryl třetí Martin Plecitý (1, 3, 3). Večer opět následoval velký raut a vzhledem k počasí se poté zábava přesunula do hangáru, kde k veselí opět hrála kapela Dan Madera za občasného zpěvu hlasového virtuosa Petra Audyho. K tomu se slavila padesátka Ivoše Slámy a večírek to byl velmi bujarý.

O to tvrdší bylo nedělní vstávání se startem už v 9 hodin. Vítr tentokrát vanul již od rána, i když slibovaných dvanáct metrů to nebylo. Podařilo se odjet dvě rozjížďky, v nichž své vítězství potvrdil zcela přesvědčivě Jirka Hýža. Martin Plecitý se nakonec šťastně dostal o jeden bod před Ivana Rameše. Po odjetí dvou rozjížděk vítr totálně zdechnul, aby se v plné síle ukázal až při vyhlášení, kdy se na hladině Príglu objevily konečně čepice.

I tak se jednalo o velmi zdařilé závody ve sportovní (s ohledem na povětrnostní podmínky) a především ve společenské rovině a nezbývá se než organizátorům poděkovat za velmi dobře odvedenou práci. I komise pod vedením Hanky fungovala bezvadně a tým veteránů čekatelů ji byl k ruce a oporou. Díky a více takovýchto závodů a entuziasmu pořadatelů!

Výsledky

Czech Finn Master 2015 - slavnostní zahájení (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Ruda Lidařík)



Czech Finn Master 2015 (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Ruda Lidařík)



Czech Finn Master 2015 (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Ruda Lidařík)



Czech Finn Master 2015 - originální ceny (zdroj: fotoarchiv Finnclass.cz, foto: Ruda Lidařík)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3