Vydařený 14. ročník SKI Regatty

2016-01-23, Cintl Václav, jr.
0
0

Počasí nás dlouho napínalo, ale nakonec se přeci jen umoudřilo, a tak nás Krkonoše mohly třetí lednový víkend uvítat v celé své zimní kráse u příležitosti konání 14-tého ročníku SKI Regatty. Po pátečním zahajovacím večírku se většina osazenstva chalupy vydala busem směr Horní Mísečky zdolat 7 km v ostrém tempu na stadionu a pak ještě dálkový přejezd zpět do Vítkovic.

Jedenáct statečných z chalupy doplnili ještě Paťas s Pištou, kteří dorazili přímo na start. Při předzávodním rozcvičení zaplatil nováčkovskou daň Vláďa Zbořil, který zlomil hůlku. V tu chvíli pravý džentlmen Jirka Outrata poskytl hole své a jal se měřit čas ostatním na úkor své účasti v závodě. A tak do lyžařského sprintu vystartoval 12ti členný peletón, který se hned po startu na stadionu začal trhat.

Závod nedoznal větších překvapení a na prvních třech místech se seřadili Martin Mapos Pospíšil, Martin Plecitý a Ivoš Sláma. Za nimi dofuněly mladé pušky Dan Audy a Patrik Deutscher, a po nich Zdeněk Gebhart, Pepa Jochovič, Honza Gebhart, novic Láďa Hyrš, Štefan Podhorec, Ruda Lidařík a na závěr s mírným odstupem Vláďa Zbořil (vzhledem k tomu, že měl vypůjčené hole to je pochopitelné :-D). A pak už následoval tradiční přejezd kolem hospody U piráta i U huculů.

Mezitím tím v základním táboře servisní a podpůrný tým zabezpečil chalupu a rozvážně sestoupil do údolí k základní stanici lanovky obhlédnout situaci. Po hodinové rekognoskaci terénu z barových židlí zvládl nejen uznat jej vhodným pro lyžování, ale i zkouknout vítězný závod Gábiny Soukalové. Po výšlapu zpět na chalupu a krátkém odpočinku vyrazil i tento tým na lyže potrénovat na nedělní obřák. Samozřejmě i s návštěvou bistra Eliška, alias Stodola.

V sobotní večer se oba týmy spojili, aby si sdělili své zážitky, vylosovali čísla na nedělní obří slalom a oslavili půl kulatiny Vládi Zlomenéhole Zbořila. Účastníci pohlceni závodní atmosférou se však drželi zkrátka, jak je jich dobrým zvykem, a tak spousta likérů a destilátu zůstala nepožita. Ke cti slouží, že pivo se dopilo všechno, ne náhodou z produkce bratrů Tkadleců - pivovarníků a jachtařů. Budiž to dobrá reklama pro pivovary Cvikov i Únětice.

V neděli následoval zažitý scénář. Zdeněk vytyčil při lesíku obří slalom se záludnou kombinací branek u zlověstného plůtku a sněžné tyče. Snazší pasáže střídali obtížnější a vypreparovaný ledový povrch kladl na závodníky ty nejvyšší nároky. I přes občasné pády se všichni alespoň jednou ze dvou kol dostali do cíle a nikdo neutrpěl závažnějšího zranění. Drobnou kaňkou na průběhu závodu byla selhávající technika, která Pepu Jochoviče ne a ne změřit, a tak si třikrát v ostrém tempu vyzkoušel trať, aby ve čtvrté jízdě mohl konečně naplno prodat nabyté zkušenosti.

Ale ani to nemohlo nic změnit na tom, že v obřáku opět suverénně triumfoval Zdeněk Gebahrt před synem Honzou, třetí místo bral stejně jako na běžkách Ivo Sláma. Čtvrtý byl po zlepšeném výkonu ve druhém kole Mapos a pátý Martin Plecitý. Šestý dokárvoval Láďa Hyrš, jenž v setinovém závodě předčil Vencu Cintla ml. Pak Následovali David Jenšík, Pepa Jochovič, Ivan Rameš, Jirka Outrata. Za ním se doslova excelentní jízdou v druhém kole objevil Ruda Lidařík, který se zlepšil o neuvěřitelných 7 vteřin. Zlí jazykové tvrdí, že časoměřič má po víkendu v garáži nové Volvo! : Ale klobouk dolů před Rudyho jízdou, který proti první Ski Regattě udělal neuvěřitelný progres.

Za ním se umístili Petr Svoboda s Vláďou Zbořilem, následovaní dvěma akrobatickými lyžaři Danem Audym a Pavlem Svobodou, kteří v prvním kole během jízdy stihly ještě back-flip a helikoptéru s lazy boyem. Pole uzavíral Jirka Šilhavý, který byl zároveň nejlepším snowboardistou.

Na závěrečném vyhlášení na chalupě mohl být pak dekorován celkový vítěz letošní SKI REGATTY, resp. její zimní části. Tentokráte to bylo opravdu hodně těsné a při bodové shodě zvítězil Zdeněk Gebhart před Ivošem Slámou. Třetí skončil opět při bodové shodě Martin Pospíšil před Honzou Gebhartem a první pětici uzavíral Martin Plecitý. Letošní ročník se velmi vydařil a všichni se už těšíme na další, patnáctý. U příležitosti malého jubilea už pořadatelé vymýšlí male zpestření. Za tento ročník jim patří však poděkování už teď. A na všechny účastníky i na ty ostatní se těšíme v dubnu na Máchově jezeře, kde letošní ročník opět zkompletujeme jachtařskou částí při závodě Pohár HAAS+SOHN. Tak za tři měsíce opět naviděnou!

Vysledky2016.xls

Fotogalerii od Vládi Zbořila naleznete zde


SKIREGATA 2016 - běžky (foto: Martin Plecitý)


SKIREGATA 2016 - běžky (foto: Martin Plecitý)


SKIREGATA 2016 - běžky (foto: Martin Plecitý)


SKIREGATA 2016 - běžky (foto: Martin Plecitý)


SKIREGATA 2016 - běžky (foto: Martin Plecitý)


SKIREGATA 2016 - běžky (foto: Martin Plecitý)


SKIREGATA 2016 - běžky (foto: Martin Plecitý)


SKIREGATA 2016 - běžky (foto: Martin Plecitý)


SKIREGATA 2016 - běžky (foto: Martin Plecitý)


SKIREGATA 2016 - běžky (foto: Martin Plecitý)


SKIREGATA 2016 - běžky (foto: Martin Plecitý)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3