Ondřej Teplý juniorským mistrem Evropy

2016-03-20, Eva Skořepová, Yacht
0
0

Ve slabém větru se v sobotu 12. 3. odjela v Barceloně poslední rozjížďka mistrovství Evropy třídy Finn. Ondřej Teplý v ní zajel 21. místo a to mu stačilo, aby udržel celkové šestnácté místo v nabité konkurenci devadesáti závodníků a stal se mistrem Evropy. (článek převzat z www.sailing.cz)

Ve slabém větru se v sobotu 12. 3. odjela v Barceloně poslední rozjížďka mistrovství Evropy třídy Finn. Ondřej Teplý v ní zajel 21. místo a to mu stačilo, aby udržel celkové šestnácté místo v nabité konkurenci devadesáti závodníků a stal se mistrem Evropy mezi juniory. Zároveň mu patří dvanáctá příčka mezi všemi Evropany. V medailové rozjížďce uhájil celkové vítězství Nizozemec Pieter Jan Postma. Další český závodník, veterán a pětinásobný účastník olympijských her Michael Maier skončil padesátý.

Ondřej Teplý se vloni stal juniorským mistrem světa v závodě, který se jel ve Valencii. Nyní v Barceloně přidal i titul mistra Evropy. Španělské vody mu evidentně svědčí.

Dalším závodem bude pro české reprezentanty olympijská kvalifikace na Mallorce, která začíná 27. března. Když Ondrovi forma vydrží, má ještě šanci se do Ria dostat. Mistrovství světa třídy Finn se pak pojede v in Gaetě od 5. do 14. května.

Výsledky zde: http://2016.finneuropeans.org/en/default/races/race-resultsall

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3