Ondra Teplý ovládl Mistrovství Rakouska

2016-09-01, Cintl Václav, jr.
0
0

Od čtvrtka 25. srpna do neděle se konalo na jezeře Attersee Mezinárodní Mistrovství Rakouska, které bylo současně dalším závodem Českého poháru ALT Finn. Na startu se sešlo úctyhodných 95 lodí z osmi zemí, z nich plných 19 od nás. Už při registraci si někteří zahraniční závodníci dělali legraci, když říkali, že se jedná spíše o české mistrovství než rakouské. A to ještě netušili, že výsledky na vodě dají jejich ironickým poznámkám další rozměr.

Během osmi plánovaných rozjížděk dali o sobě Češi velmi vědět. Hvězdou nejzářivější celé regaty se stal jednoznačně Ondra Teplý, který vyhrál všechny rozjížďky přesvědčivým stylem. Velmi dobrou formu prokázal i další brněnský borec Ruda Lidařík, který skončil jen těsně třetí, za Florianem Raudaschlem, který získal titul Mistra Rakouska. Gratulujeme. Do elitní desítky se ještě probili Michael Maier a Ivan Rameš. Dominanci Čechů ukazuje, že měli v první desítce největší zastoupení a do 25tého místa se jich umístilo hned jedenáct.

První tři rozjížďky se odjely za velmi příhodných větrných podmínek (5 - 8 m/s), které umožnili free pumping. V pátek a sobotu pak vítr tolik nepřál, přesto se ve vetru do čtyř metrů podařilo odjet dalších 5 rozjížděk, a tak bylo hotovo o den dříve. Kaňkou jinak perfektně zorganizovaného závodu bylo "benevolentní" posuzování startů ve čtvrtek a v pátek, kdy i evidentní starty zralé na všeobecné odvolání byly ponechány bez reakce rozhodčích. Na kritické hlasy řady závodníků zareagovala závodní komise až poslední den. Při slavnostním vyhlášení zaznamenala naše výprava další dílčí úspěch, krom našich dekorovaných medailistů, a to když Vláďa Zbořil vyhrál hlavní cenu v tombole.

Výsledky

Mistrovství Rakouska - stupně vítězů (foto: Šárka Vojttěchová)

Ondra Teplý na Mistrovství Rakouska (zdroj: fotoarchiv uycas.at)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5