Semaine Olympique Française

2003-05-05, Cintl Václav, jr.
0
0
Minulý týden se jel další závod série Eurolymp ve francouzském Hyeres. Na startu se sešla opět kompletní světová špička a flotila čítala 60 finů. Podle fotek z Internetu začal závod pěkně z ostra ve velmi silném větru.
Od počátku to byl tuhý boj o vedení mezi trojicí Sebastien Godefroid(BEL 7), Ben Ainslie (GBR 3) a Mateusz Kusznierewicz (POL 17). Bylo to jako na houpačce a po každěm dni vévodil pořadí někod jiný, něž den předchozí. Především se ve vedení střídali Godefroid s Ainsliem. Do posledního dne nastupoval z prvního místa britský supertalent, avšak podlehl mocnému finiši ostříleného belgického borce. Před Kusnierewicze se vítězstvím v poslední rozjížďce vklínil Karlo Kuret (CRO 11).
Nažim borců se příliš nevedlo. Náš nejlepší finař Michael Maier si v druhé rozjížďce přivodil zranění kolene a ze závodu musel odstoupit. Michal Hrubý po dobrém startu se propadl až na 29. místo, ale postupně se zlepšil až na solidní 23. místo (V 7. rozjížďce zajel vynikající 7. místo). Ruda Lidařík se také postupně zlepšoval až na 40. místo, avšak poslední den si o místo pohoršil.

Ve vodní tříšti schovaný Adam Cowling (GBR 2) (zdroj: hyeres.ffvoile.net, foto: Emmanuel Marty)



Michal Hrubý bojuje na raumu s Florianen Raudaschlem (zdroj: hyeres.ffvoile.net, foto: Emmanuel Marty)



Výsledky
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3