Pohár HAAS+SOHN - první pohárový závod sezóny a ukončení SKI Regatty

2017-04-19, Cintl Václav, jr.
0
0

Druhý dubnový víkend se na Máchově jezeře konal první pohárový závod sezóny, a sice Pohár HAAS+SOHN. Na startu se sešlo solidních 22 závodníků, kteří poměřili síly v 5ti rozjížďkách. V sobotu se začínalo za západního větru, který byl z hlediska síly velmi solidní, z hlediska směru dával závodníkům šanci na velké přemýšlení a vymýšlení. Postupně však ztrácel na síle a poslední čtvrtá rozjížďka se dojížděla zkrácená téměř v bezvětří. V neděli se pak podařilo odjet jednu rozjížďku ve velmi slabém větru vanoucím od Doks.

S podmínkami se nejlépe srovnal Zdeněk Gebhart, který se díky vítězství v nedělní rozjížďce posunul i na celkové první místo. Na druhé o jediný bod za sebe odsunul po sobotě vedoucího Jirku Hýžu a na třetí místo se shodou okolností posunul Láďa Hyrš, ačkoliv v neděli zaznamenal svoje nejhorší umístění. V kategorii 50+ zvítězil rovněž Zdeněk Gebhart, před Ivanem Ramešem a Jirkou Outratou. V tradiční losovačce se vítězství vzdal Martin Trnavský a za sebe vylosoval Vláďu Skalického. Český pohár pokračuje začátkem května Pálavskou regatou na Nových Mlýnech.

Stupně vítězů (zleva): 3.Láďa Hyrš, 1.Zdeněk Gebhart, 2.Jirka Hýža 

Stupně vítězů 50+ (zleva): 2. Ivan Rameš, 1.Zdeněk Gebhart, 3.Jirka Outrata

Závod byl rovněž zakončením 15tého ročníku SKI Regatty. I zde bral celkové vítězství Zdeněk Gebhart před Láďou Hyršem a Vencou Cintlem ml. Celkově se letošního ročníku SKI Regatty zůčastnilo 29 borců, z nichž však jen 7 statečných absolvovalo obě části. Věříme, že příští ročník bude z tohohle pohledu úspěšnější.

Vítězové Ski regatty 2017 (zleva): 3.Vašek Cintl, 1.Zdeněk Gebhart, 2.Láďa Hyrš

Celkové výsledky: SKIRegatyVysledky2017.pdf

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3