Poslední pohárový závod roku 2017 - BABAN CUP

2017-10-13, Láďa Hyrš
0
0

Tradiční závěr pohárové soutěže, BABAN CUP, v nejlepší lodní třídě, proběhl ve dnech 7. - 8.10. 2017 na Máchově jezeře. Pořadatel závodu, Jachtlub Česká lípa, přivítal pouhých 15 závodníků, respektive 14. Letos výborně jezdící Honza Čajčík, odstoupil již po 2. rozjížďce, pro zranění pravé ruky, které si přivezl z Chorvatska.

Malá účast překvapila i místního borce Vencu Cintla juniora. Bohužel, ani on se závodu nezúčastnil. Musel vymýšlet taktiku, jak se co možná s nejmenším vypětím fyzických, ale hlavně psychických sil dokázat postarat o svou dceru a nezabloudit mezi regálama při nákupech. Pevně v rukách držel aspoň rodinné kormidlo po celý víkend a "nasbíral" hodně plusových bodů.

V sobotu se odjely 4 nonstop rozjížďky ve slušném větru. Majk Maier nepřekvapil a vyhrál všechny. Ruda Lidařík předvedl něco podobného, akorát jednou klopítnul a připsal si trojku. Suma sumárum, o prvních dvou místech bylo již rozhodnuto. Třetí pak byl Zdenda Gebhart, o bod čtvrtý Láďa Hyrš a o dva body pátý Pepa Jochovič. Za zmínku a uznání stojí výkony šestého, matadora Jirky Outraty. Ve věku, kdy mnozí jiní již posedávají na lavičkách, stále smáčí zadek ve studených vodách a poráží o generaci, možná o dvě, mladší borce.

Sobotní, příjemně strávený večer, nabídnul nepřekonatelný BABAN guláš se dvěmi druhy knedlíků a plzní na čepu. Tradičně pak "Cintlovky" přidaly tepelnou pohodu, kterou však znavení finaři nasávali jen chvíli a ještě v sobotu se odebrali k odpočinku.

Neděle, klasika, vítr nikde. Něco po desáté to vypadalo na vyplutí. Baban nenechal nikoho na pochybách a vysílačkou vyzval závodníky na poslední dvě pohárové rozjížďky. Cestou na start žádná sláva, ale nakonec se solidně rozfoukalo a i když druhá rozjíźdka byla zkrácená, nebylo nic co by se dalo rozhodčím vytknout. Snad jen "technicky dobře postavený cíl" v poslední rozjížďce.

Celkově s přehledem zvítězil Majk Maier, druhý Ruda Lidařík a třetí Láďa Hyrš na shodu se Zdendou Gebhartem a o pouhý bod čtvrtým Pepou Jochovičem.

Na balení lodí se opět, jako již poněkolikáté za víkend, rozpršelo a to bylo asi to jediné negativní na jinak vydařeném závodě.

Pár fotek ze závodu máme tady.

Text: Láďa Hyrš, CZE 43


Stupně vítězů (zleva - 1.Michal Maier, 2.Rudy Lidařík, 3. Láďa Hyrš)

Stupně vítězů nad 50 let (zleva - 2.Zdeněk Gebhard, Roman Babický, 1. Michal Maier, 3. Pepa Jochovič)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3