Memoriál Ing. Böhma

2003-05-13, Cintl Václav, jr.
0
0
Na Máchově jezeře se jel o uplynulém víkendu tradiční závod pořádaný Sokolem Staré Splavy Memoriál Ing. Böhma. Závodu se účastnila třída Finn a na startu se sešlo 12 závodníků mezi nimiž nechyběla ani současná česká jednička Michael Maier, který zde absolvoval zátěžový test po nedávném zranění kolena.

Předpověď neslibovala zázraky, a tak se dalo očekávat, že se závod odjede za slabého větru, což se následně i potvrdilo. V sobotu se odjely se odjely dvě odpolední rozjížďky ve větru 2 - 5 m/s. V první rozjížďce točil jedničku jako první Baban před Majčusem a Vencou Cintlem juniorem, kteří ho předjeli na raum a v tomto pořadí též dojeli do cíle. V průběhu jízdy "zlobil" v popředí i Denis Fröhlich, který nakonec dojel čtvrtý.

Ve druhé rozjížďce se o vedení po celou rozjížďku přetahovali Baban s Majčusem, když ve finiši byl úspěšnější Michal. Třetí místo zpočátku okupoval Alan Lorenz, alias "muška", který svým neustálým vyvažováním na plno i v nejslabším větru doháněl k šílenství především Ivana Rameše. Pokaženou druhou stoupačkou se ale propadl a třetí místo s přehledem do cíle jistil Venca Cintl ml. Před avizovanou třetí rozjížďkou se finaři dohodli, že se jí v slábnoucím větru nezúčastní a radši budou sledovat boj našich hokejistů o třetí místo. Třetí rozjížďka se stejně nakonec ani neodstartovala, neboť vítr úplně lehl. Po sobotě byl v čele Michael Maier před Babanem a třetím Vencou C.

Na neděli byla předpověď na vítr ještě skoupější a to se do puntíku splnilo. Sice se vyjelo čekat na vodu, ale vítr zmizel na dobro. Po návratu na břeh to přeci jen začlo dejchat, ale šlo jen o chvilkový záchvěv a závod byl ukončen. Dalším závodem na Máchově jezeře je Sdružený krajský přebor, který se koná za 14 dní a pořádá jej Yacht Club Doksy.

Výsledky

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5