SPA Regatta 2003

2003-05-26, Cintl Václav, jr.
0
0
V neděli skončil v holandském Medembliku další závod Světového poháru a série Eurolymp, a sice tradiční SPA Regatta. Na startu třídy Finn se sešla početná flotila čítající 78 lodí s téměř kompletní světovou špičkou. Na startu nechyběli ani naši dva reprezentanti - Michael Maier i Michal Hrubý.
Závodilo se ve dvou skupinách, ve kterých se odjelo 6 rozjížděk, po kterých došlo na rozdělení pole na zlatou a stříbrnou skupinu a v těch se odjelo pouze po jedné rozjížďce. Z našich reprezentantů se dařilo více Michaelu Maierovi, který figuroval po prvním dnu na 21. místě. Postupně se zlepšoval až na průběžné 11. místo po pěti rozjížďkách. Nakonec skončil na dobrém 12. místě. Michal Hrubý se pohyboval na konci třetí desítky a nakonec z toho bylo 33. místo.
Z celkového vítězství se radoval britský fenomén Ben Ainslie, který se tak po sérii druhých míst konečně dočkal vítězství. Kromě prvního dne, kdy pořadí vévodil Řek Emilios Papathanasiou, se hned třetí rozjížďkou dostal do vední, které pak až do konce již nikomu nepřepustil. Druhý skončil jeho letos asi největší konkurent Belgičan Sebastien Godefroid a třetí místo pak vybojoval Polák Mateusz Kusznierewicz.

Michael Maier v druhý den závodu (zdroj: sparegatta.org, foto: Richard De Jonge)


Výsledky
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5