Zpráva z Wolfgangsee

2018-06-27, Martin Plecitý
0
0

Mistrovství Rakouska, St. Gilgen - Union YachtClub Wolfgangsee 20. - 24.6. 2018

Před tímto víkendem se část pole českých finařských veteránů rozdělilo u Prahy. Někdo zvolil jih - cíl Wolfgangsee, druzí východ - Brněnský priegel – českém veterány. Je otázkou, co bylo správně. Konečně foukalo a všude se dali čekat jisté bonusy. Já se rozhodl ušetřit cestu po D1.

V pátek v poledne jsem vyplul v tenkém neoprenu, top uklizený do komory. Ten jsem však rychle oblékl, posunul káču dozadu a po první rozjížďce vzpomínal na tlustý neoprén na břehu. Foukalo, v nárazech větru nad 15m to téměř lítalo. Jasně, v průběhu, zvláště první rozjížďky, mnozí šetřili materiál jeho ponořením. Absolvovat v pátek tři rozjížďky, vč. čekání na další start (zvlášť po první rozjížďce + mnoho opakovaných startů bez vyhazování závodníků) mi sebralo veškeré síly. V sobotu se vítr o stupeň zmenšil na úkor častějších změn jeho síly a směrů – komplikované i pro místní borce. V neděli pak někteří čekali, že vylepší svá umístění, ale na to již kvůli bezvětří nedošlo.

Nejlépe z nás, zde tradičně, jel Ivan Rameš – krásné 4. místo. Vyzdvihl bych páteční výkony Jirky Outraty, který za daných podmínek zajel 10. a 9. místo z 73 a celkově 9. místo ! Pepa Jochovič sůl z El Balís ne a ne dostat z lodi i přes opětovné výplachy. A když už vypadalo, že dosáhl svého, tak rozhodčí mu žlutou vlajkounařídil ať si to dvakrát dokola ještě zkontroluje. Škoda. Vláďa Skalický poděkuje doktorům na Homolce, že si mohl odpočinout a podat skvělý výkon i přes doporučený klid. President se pěkně rozjezdil tak příště bacha na něj!

Výsledky: http://www.uyc-wolfgangsee.at/images/pdf/results/results_finn2018.pdf.

Postřehy Martina Plecitého, CZE 318

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3