Memoriál Bruno Hámy

2003-05-27, Cintl Václav, jr.
0
0
O víkendu se jel na Máchově Sdružený krajský přebor Libereckého a Ústeckého kraje v rámci Memoriálu Bruno Hámy, pořádaný YC Doksy. Ve třídě Finn startovalo 12 závodníků, kteří absolvovali za dva dny plných pět rozjížděk (přesněji někteří z nich).
Od rána foukal slabý až střední vítr, který během dne zesiloval. Bohužel směr větru (J, JV) není pro tento reviír příznívý, a tak těžce přeskakoval (směr od tobogánu a od Kachního ostrůvku). V první rozjížďce se dostal do čela Jirka Outrata, který svůj náskok s přehledem zvyšoval a kontroloval až do cíle. Druhý dojel Roman Babický a třetí Ivan Rameš.
Po přestavbě trati byly již změny větru snesitelnější a této rozjížďce vévodil Baban, před Honzou Landkammerem, který odolal atakům Jirky Outraty až do cíle. Ve třetí rozjížďce se načele usadil Jirka Outrata, kterého však postupně předjel Venca Cintl ml. a následně i Baban. Tím skončilo sobotní závodění, avšak vítr v tu dobu byl asi nejlepší za celý den. Po sobotě byl v čele Baban před Jirkou Outratou a Vencou Cintlem jun.
V neděli se nejprve odjela podle plánu jedna rozjížďka, když celou dobu jezdil první Roman, ale v posledním kole se ze čtvrtého místa křidýlkem do čela prodral Jirka, čímž se dostal do celkového vedení. Následně byla odstartována další rozjížďka na špatně přestavěné trati a byla následně přeružena, avšak nepochopotelně až v momentě, kdy začlo foukat a ne při flautě před tím. Poté komise vyhlásila, že se bude čekat na další rozjížďku, ale opět nepochopitelně odjela čekat na břeh a s ní všichni závodníci, z nichž mnozí začli balit. Při vyčkávání panovaly na jezeře asi nejlepší jachtařské podmínky za celou neděli.
Komise ve třičtvrtě na jednu vyhlásila start na jednu hodinu, což bylo pro některé závodníky, zejména z Doks, nemožné stihnout, a tak ve většině tříd chybělo několik lodí. Ke všemu začal vítr opět uvadat. V této rozjížďce opanovaly čelo závodu závodníci Jachtklubu ČL, když se na čele střídali Venca s Babanem, který nakonec vyhrál. Třetí skončil též českolipský borec Tomáš Kramář.
Celkově zvítězil Roman Babický, který se tak stal přeborníkem severočeské oblasti, druhý skončil Jirka Outrata a třetí Venca Cintl ml. Závody na Máchově jezeře budou pokračovat tento víkend Bohemia Cupem. V sobotu se bude konat obžerství v podobě tatarského bifteku od kuchařského virtuosa Pavla Fröhlicha a na zapití bude k dispozici sud piva. Takže Vás srdečně zveme a těšíme se na Vás.

Výsledky Tabulka Mácháčské ligy
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3