Pohár nadějí na Seči

2003-06-05, Karel Čajčík
0
0
Ve dnech 31.5 a 1.6 uspořádal Yacht Club Vysoké Mýto na Seči další závod. Zúčastnili se opět pouze závodníci třídy Finn v počtu 8. Předpověd počasí neslibovala mnoho větru a bohužel se vyplnila. V sobotu se podařilo odjet 4 rozjížďky za slabého a velmi slabého větru. Poslední rozjížďka byla předčasně ukončena pro začínající bouřku. V neděli dopoledne se neodjela již žádná rozjížďka pro dešťové přeháňky a bezvětří.
Po delší odmlce se zúčastnil a zvítězil Jiří Lejhanec starší. Oficiálně tím ohlásil návrat na vodu a k závodění. Se slabým větrem se výborně vypořádal Zdeněk Komárek, který se střídal s Jirkou ve vítězství v rozjížďkách. Zdatně jim sekundoval věkem ještě starší žák Jan Čajčík a prokázal zlepšení ve slabých podmínkách proti minulému závodu.
Někteří borci (dva) podcenili odpolední vývoj počasí. Zdrželi se na občerstvení a pozdě odstartovali ve třetí rozjížďce. Silný poryv před bouřkou na konci čtvrté rozjížďky pomohl do vody nejmladšímu Milanu Hrnčálovi. Rychlou záchrannou akcí bylo vše napraveno.
Výsledky se započítavají do sečský finnařské ligy. Další závod na Seči je příští týden. Účast potvrdilo několik dalších závodníků v třídě finn.

Výsledky
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5