Bohemia Cup

2003-06-05, Cintl Václav, jr.
0
0
O minulém víkendu se jel přidaný závod na Máchově jezeře Bohemia Cup. Pro veterány to byla poslední prověrka před nadcházejícím Gold Cupem ve Schwerinu. Ti zvolili dvojí přístup k tomuto závodu. Zatímco někteří testovali a ladili nový materiál, tak druzí pojali tento závod spíše jako odpočinkovou záležitost.
Na startu se sešlo třináct lodí, resp. bylo přihlášeno, neb jsme se na startu nikdy v plné síle nesešli. Roman Babický už v týdnu avizoval problémy se zády (klasický houser) a tak k závodu nakonec vůbec nenastoupil, Pavel Fröhlich to vzdal během první rozjížďky a už se na vodu nevrátil a Ivan Rameš zas nestihl první rozjížďku v sobotu a v neděli když se jelo na vodu, tak už byl naložený na vleku směr Schwerin.
Další perličkou tohoto závodu byl vyhecovaný souboj místních jachtařů Alana Lorenze a Honzy Hirnšala alias strýce Pepina, který si na Finna odskočil z Piráta. Ale už k závodům. Po dlouhém čekání v sobotním parnu se vítr přeci jen trochu rozdýchal a tak jsme mohli odpoledne vyrazit na vodu. První stoupačku se v čele usadilo trio Jiří Outrata, Venca Cintl ml. a Václav Cintl sen. Jirka postupem času poodjel a tak se strhnul ostrý rodinný souboj o druhé místo. Otec synovi nic nedaroval, což platilo obráceně. Cintl starší s novým cajkem evidentně zrychlil a tak měl junior co dělat, aby jej v těsném dojezdu porazil. Čtvrtý dojel Tomáš Kramář. Nutno podotknout, že to byla asi nejkvalitnější rozjížďka.
Druhá odstartovala ještě v relativně silném větru, avšak během dojezdu k jedničce vítr začal uvadat a druhý raum už plachty vysloveně lehtal a tento raum rozhodl o konečném pořadí, protože následně vítr sice zesílil, ale stočil se tak, že se jezdila jen plochá dráha. V druhém raumu se do čela dostal Venca Cintl ml. před Jirku Outratu a v tomto pořadí dojeli i do cíle. Třetí byl opět Václav Cintl sen. a toto pořadí bylo i průběžné po sobotě.
V neděli to dlouho vypadalo na konečnou, ale po poledni se přeci jen vyjelo na vodu. Vítr v momentě startu zdechl, a přižel až na zaďák na karusel a opět stočený tak, že se jezdila plochá dráha. V čele kroužil od startu až do cíle Venca Cintl ml. Za ním probíhalo několik sobojů o celkové pořadí. V cíli druhý Tomáš Kramář porazil těsně Tomáše Rážu, a toho tak přeskočil v celkovém pořadí při bodové shodě na čtvrté místo. Čtvrtým místem pak Jan Hrinšal porazil ve vyhecovaném minisouboji Alana Lorenze, kterého tím dosti silně psychicky vykolejil. Nutno podotknout, že se na čtvrté místo dostal houpařskou etýdou v druhém kole, kdy se ze zadních pozic prokejval až na chvilkové druhé místo.
Celkové pořadí na prvních třech místech zůstalo nezměněno a tak se na stupně vítězů mezi dva Cintly na druhé místo vklínil Jirka Outrata. Závody na Máchově jezeře pokračují dvěma závody poslední červnové víkendy, které pořádá Jachtkub Česká Lípa, a sice Baban Cup II a Pohár HAAS Rukov, a na které Vás jménem klubu srdečně zvu!

Výsledky
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3