Frymburský pohár - nepohár

2003-06-09, Cintl Václav, jr.
0
0
O uplynulém víkendu se jel v Lukavické zátoce na Lipenské přehradě Frymburský pohár, který byl současně pro třídu Finn třetím závodem Českého poháru. Na startu se sešlo pouze 9 lodí, což zapříčinila termínová kolize s veteránským Gold Cupem a Mistrovstvím Evropy.
Za celé dva dny se odjela pouze jedna rozjížďka a jedna byla zrušená těsně před cílem. To vše se událo v neděli. V sobotu byl pouze jeden planý výjezd na vodu s brzkým návratem na břeh, kde po celou dobu závodu panovala výborná nálada. Ta vycházela i ze vstřícného prostředí kovářovského klubu a sobotní odpolední grill-párty v režii manželů Lázničkových neměla chybu.
Do závodního pole se po roční pauze vrátil "brněnské hérec" Martin Trnavský a tak bylo o zábavu postaráno. Jak již bylo řečeno, pohodové závody na břehu narušila až nedělní rozjížďka v níž dlouho vedl Venca Cintl jr., avšak ve třetím kole podlehl atakům Jirky Hýžy. Třetí dojel Denis Fröhlich.
Při druhé rozjížďce točil jedničku jako první Martin Trnavský, což bylo doprovázeno jeho hlasitým sebeoslavným komentářem. O vedení brzy přižel a do čela se dostal Ruda Lidařík. Ten si jel ve zkrácené rozjížďce pro jasné vítězství, avšak komise k údivu všech rozjížku přeružila. Tím, že hlavním rozhodčím byla pohledná dívka, se to obešlo pouze skřípěním zubů bez velkých emocionálních výstupů.
Výsledky tedy určila jen jedna rozjížďka a pohár se tedy neodjel. Myslím si, že však převládla spokojenost z perfektně stráveného víkendu a doufáme, že do kovářovského klubu opět zavítáme při zářijovém Mistrovství republiky.

Výsledky
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5